Joutsan Palvelukotiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Tiina Renko on valittu jäseneksi Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluntuottajien vaikuttamistoimielimeen. Valinnan teki tämän viikon tiistaina hyvinvointialueen aluehallitus.

Palveluntuottajien vaikuttamistoimielimen tehtävänä on edistää hyvinvointialueen ja palveluntuottajien yhteistyötä. Se osallistuu muun muassa hyvinvointialueen suunnitteluun, päätöksentekoon ja seurantaan sekä valmisteluun koskien hyvinvointialueen suunnitelmia ja toimenpiteitä palvelutuotannon ja palveluprosessien kehittämiseksi.

Tiina Rengon ohella aluehallitus valitsi palveluntuottajien vaikuttamistoimielimeen yhdeksän muuta jäsentä. Esitykset jäsenten nimeämisistä tekivät aluehallituksen pyynnöstä Keski-Suomen kauppakamari ry ja Keski-Suomen Yrittäjät ry. Jäsenten valinnassa otettiin huomioon laaja-alaisesti elinkeinoelämän ja palveluntuottajien edustavuus ja asiantuntevuus, jotta toimielimen toiminnassa näkyy palvelujen ja palveluntuottajien monialaisuus, koko, tausta ja sijoittuminen hyvinvointialueella.

Hyvinvointialueen aluehallitus asettaa palveluntuottajien vaikuttamistoimielimen valtuustokausittain.

Tarja Kuikka