Ampumahiihdon maailmancupin päätöskilpailut käytiin Norjan Holmenkollenilla viime viikonloppuna. Sumun vuoksi lauantaille siirretyssä naisten pikakisassa Joutsan Pommin Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena 11:s. Hän ampui molemmat paikat puhtaasti ja saavutti uransa parhaan pikakisan sijoituksen, jääden keulasta tasan minuutin.

– Tänään suurin kiitos kuuluu huollolle, sillä suksi oli todella hyvä. Oli raskas vesikeli ja töitä sai tehdä. Kroppa on toivonut liukkaampaa keliä, mutta kostealle kelille minulla on parempi kalusto. Mukava, kun sain vielä tähän paikkaan tehtyä urani parhaan pikakisan, Minkkinen kommentoi.

Kausi huipentui sunnuntaina naisten yhteislähtöön, jossa Minkkinen teki uransa parhaan yhteislähtökilpailun suorituksen sijoittuen 20:nneksi. Minkkinen ampui kilpailussa yhteensä kaksi sakkoa, jääden voittajasta vajaat pari minuuttia.

– Se oli urani paras yhteislähtösijoitus ja ihan kohtalainen veto vielä tähän kauden loppuun. Väsymys painaa varmasti kaikilla, mutta tähän voi kuitenkin hyvillä mielin lopettaa kauden, Minkkinen summasi.

Jonna Keihäsniemi

Ampumahiihdon maailmancupin päätöskilpailut käytiin Norjan Holmenkollenilla viime viikonloppuna. Kuva: Nordic Focus