Liikekeskuksen purkutyöt starttasivat tänään maanantaina 20.3. alkaen irtaimistosta.  Koko purkutyön arvioitu kesto on kolme kuukautta.

Rakennusta käytetään hyödyksi viimeiseen asti, sillä niin pelastuslaitos kuin Puolustusvoimatkin harjoittelevat omia toimintojaan asuinsiivessä maaliskuussa ja huhtikuussa.

– Viranomaisharjoitukset yhteensovitetaan purkuhankkeen kanssa niin, että urakoitsijan ja viranomaisten toiminta ei aiheuta kohtuutonta häiriötä osapuolien kesken. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että urakka alkaa liikehuoneistojen puolelta, jolloin asuntopuolella pystyy harjoittelemaan, kertoo Joutsan tekninen johtaja Arttu Mönkölä.

Pelastuslaitos harjoittelee asunto-osassa 20.3. ja 27.3. Puolustusvoimat tulevat harjoittelemaan yhteistyössä poliisin kanssa 11.–13.4.2023.

Ilmasotakoulun suojausjoukkueen varusmiehet harjoittelevat Liikekeskuksessa rakennetun alueen perustaistelua. Toiminta tapahtuu virka-aikaan. Harjoitukseen osallistuu noin 40 henkeä ja se voi näkyä katukuvassa aseistettujen varusmiesten liikkumisena. Ulkopuolisten pääsy harjoitustiloihin estetään.

Ilmasotakoulu totesi asiasta tiedottaessaan, että harjoitus pidetään Joutsassa ja Liikekeskuksessa siksi, että kunnanjohtaja Harri Nissinen tarjosi rakennusta Puolustusvoimien harjoituskäyttöön ja he tarttuivat tarjoukseen.

Janne Airaksinen