Luhangan sivistys- ja hyvinvointilautakunta valitsi Sanna ”Litku” Klemetin Luhangan kunnan sivistystoimen vuoden 2022 palkinnon saajaksi. Palkinto luovutettiin 14.3. pidetyssä sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokouksessa.

Luhangan sivistysjohtajan Tiina Koivuniemen mukaan tämän vuoden palkinnon kriteerinä oli, että muualta muuttanut Klemetti on julkisissa esiintymisissä ja lausumissa puhunut aina Luhangasta ja luhankalaisista positiivisia ja myönteisiä asioita.

– Se, että olet julkisuudessa vahvistanut Luhangan kunnan mainetta mainitsemalla kunnan ja kuntalaisten ainutlaatuisuuden, sydämellisyyden ja rauhallisuuden osoittaa, että sisälläsi asuva pieni Runotyttö on elämän kokemuksen kautta kasvanut rohkeaksi oman tiensä kulkijaksi.

– Sielun sivistyksesi tulee esiin siinä, että elät sopivan kokoisten unelmien keskellä oman näköistä elämää ja kunnioitat ja arvostat kotikuntaasi ja sen asukkaita. Taiteellinen urasi ja työsi taas laajentaa Luhangan kulttuurin toimialaa merkittävästi, puhui Koivuniemi palkinnon luovuttamisen yhteydessä.

Palkintoa on jaettu vuodesta 2004 alkaen eli jo 18 vuoden ajan.

Janne Airaksinen

Seremoniassa Luhangan kunnan sivistystoimen vuoden 2022 palkinto luovutettiin Sanna ”Litku” Klemetille (oik.). Vasemmalla lautakunnan edustaja Pirkko Vilkman ja keskellä sivistysjohtaja Tiina Koivuniemi. Yläkuva: Tiina Koivuniemi.