Toijalan Pallo -49 saapui taistelemaan pisteistä JoSePa:n runkosarjan viimeiseen kotiotteluun. Akaalaiset tarvitsivat kipeästi pisteitä kamppailussa putoamista vastaan, joutsalaiset puolestaan kamppailuun liigakarsintapaikasta.

Pelin henki oli alusta asti hyvin selvä. JoSePa painoi päälle ja TP pyrki selviytymään paineen alla. Kotijoukkue aloitti ottelun hyvällä sykkeellä, ja Jarkko Kosunen tuikkasi kotijoukkueen 1–0 johtoon jo minuutin kohdalla. TP otti välittömästi käyttöön reikäpaidan, mutta sekään ei joukkuetta auttanut. Neljän peliminuutin kohdalla JoSePa tuplasi johtonsa, kun Heikki Korhosen maalille toimittama pallo löysi tiensä verkon perukoille TP:n omien pelaajien kautta. Myös 3–0 osuma päätyi maaliin pomppujen kautta omista pelaajista – pelikellon viisarit näyttivät tuolloin aikaa 8.17.

TP-49:llä oli ensimmäisessä erässä vaikeuksia päästä joutsalaisten koko kentän prässin alta pois ja luoda omaa pallollista peliä. Joukkue kuitenkin pääsi kaventamaan ajassa 10.34 numeroiksi 3-1 Kim Lingmanin viimeistelemästä rajakuviosta.

Kavennus ei ottelun asetelmiin kuitenkaan vaikuttanut, vaan kolme minuuttia edellisen maalin jälkeen Janne Kosunen ryösti TP:n hyökkäyspään kulmatilanteesta pallon itselleen, syöksyi läpi ja järjesti Elmeri Linneran 4–1 lukemien tekijäksi. Erän lopulla JoSePa pääsi iskemään vielä kahdesti. Benno Hanslian laukoi Elmeri Linneran antamasta kulmapotkusta 5–1 lukemat ja Hanslian itse järjesti Janne Kosusen rajapotkullaan yksin maalivahtia vastaan 6–1 maalissa.

Toinen erä oli hyvin pitkälti ensimmäisen kaltainen, ja kotijoukkue tyylitteli muutamia hienoja osumia. 7–1 osumassa Benno Hanslian ajoi keskelle, syötti kulmaan Janne Kosuselle ja Kosunen löysi maalilta Bennolle alun perin tilan tehneen Heikki Korhosen. 8–1 maali puolestaan syntyi kauniin vapaapotkukuvion päätteeksi, kun erikoistilannemaestro Jarkko Kosunen löysi takatolpalle hiipineen Hanslian täysin vailla vartijaa.

JoSePa pyrki edelleen pitämään tempoa yllä, vaikka voittajasta ei ollut epäselvyyttä. 9–1 osumassa Samuli Kaasalainen karkasi Janne Kosusen kanssa läpiajoon tarjoillen Kosuselle lopulta täysin tyhjän maalin. Kymmenen maalia tuli täyteen 35 minuutin kohdalla, kun Heikki Korhonen laittoi pallon maalinedustalta sisään kotijoukkueen painostuksen päätteeksi. TP-49 pääsi vielä viime minuuteilla kaventamaan loppulukemiksi 10–2, kun Jani Kirjavainen laukoi pallon maaliin TP:n rakentamasta vapaapotkutilanteesta.

– Yritettiin tänään hieman yksinkertaistaa peliä ja puolustaa huolellisesti. Kiinnitettiin huomiota erityisesti temmon ylläpitämiseen koko ottelun ajan. Tänään haluttiin myös välttää viime otteluiden helpot virheet, totesi kotijoukkueen päävalmentaja Jesse Kalliokoski.

Mikko Paappanen

Kuva JS Arkisto/ Jonna Keihäsniemi

Tagged with →