Ampumahiihdon maailmancup jatkui viime torstaina Ruotsin Östersundissa. Joutsan Pommin Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena torstaina kisatun naisten normaalimatkan 53:s. Minkkinen ampui ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi sakkominuuttia, selvittäen loput kolme paikkaa nollilla.

Lauantaina vuorossa oli naisten viesti, jossa Suomi oli 13:s. Minkkisen lisäksi joukkueessa hiihtivät Erika Jänkä, Nastassia Kinnunen ja Heidi Kuuttinen.

Minkkinen hiihti avausosuuden käyttäen makuupaikalla kaksi varapatruunaa ja pystypaikalla yhden.

Sunnuntaina vuorossa oli vielä takaa-ajo yhteislähtönä, jossa Minkkinen oli 29:s. Minkkinen selvitti makuupaikat nollilla, mutta ampui molemmilta pystypaikoilta yhdet ohi.

– Aika pitkään ennen kilpailua mietittiin, kannattaako kisata, kun kroppa alkaa olla aika väsynyt. Kausi on jo pitkällä, mutta halusin kuitenkin startata, kun ei ollut mitään terveydellistä estettä. Tuntui jopa paremmalta kuin eilinen viesti, mutta kropasta ei irronnut enempää. Yritin nopeita ammuntoja pystypaikoilla, kun fyysisesti olin aika tiukilla. Tuloksesta riippumatta olen ihan tyytyväinen, että olin kisassa mukana, Minkkinen totesi kilpailun jälkeen.

Jonna Keihäsniemi

Suvi Minkkinen oli sunnuntaina naisten takaa-ajon 29:s. Kuva: Nordic Focus