Moottorikelkkaenduron toinen SM-osakilpailu ajettiin 4.3. Karstulassa. Tahto Works Race -tiimin kaikki endurokuljettajat osallistuivat; Joutsan Seudun Lumikissoja edustava Juho Tonteri sekä Sysmän Moottorikelkkailijoita edustavat Simo Tonteri ja Ville Nieminen.

Kilpailu piti sisällään kolme EK:ta, joiden yhteispituus oli vain 72 km. Heikohko lumitilanne vaikutti myös reitteihin; osa kisabaanasta oli tasaista jäistä metsäautotietä, eikä EK1:llä kelkkojen säädöt vastanneet hieman yllätyksenäkin tullutta jääränniä.

Ensimmäinen pätkä oli tiimin kauden heikoin suoritus. Harraste A:ssa Villen kelkka kärsi hihnan ja sen myötä kytkimen rikkoutumisesta, joten kisa päättyi siihen. Simo puolestaan liukasteli jäällä ulosajoon saakka, mutta pääsi EK:n maaliin ollen luokan viimeinen. SEMI-Pro luokassa Juho heitti volttia kelkan kanssa, sammutinnarun etsintä vei aikaa ja maalissa sijoitus 9:s.

Ensimmäisessä huollossa tehtiin säätöihin muutoksia. Simo paransi asemiaan ollen EK2:lla viides ja EK3:lla kuudes. Juho sai myös paremman tuntuman kelkkaan ja EK2:lla tultiin jo toiseksi kovinta vauhtia. Viimeisellä EK:lla oli kova halu päästä kärkeen, mutta puristusta oli hieman liikaa kellon näyttäessä maalissa sijaa 5. Ensimmäisellä ja samalla pisimmällä EK:lla tuhlattuja minuutteja oli haastava kuroa kiinni lyhyillä pätkillä. Lopputuloksissa Simo Harraste A -luokan 7. ja Juho SEMI-Pro luokan 5.

Sanni Nyberg

Tagged with →