Sunnuntaina 5.3. hiihdettiin Ruotsissa maailman suurin hiihtotapahtuma Vasaloppet. 90 kilometrin mittaiseen kilpailuun Sälenistä Moraan säntäsi yhtä aikaa yli 15.000 hiihtäjää.

Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen oli kilpailussa 61:s, ollen samalla kolmanneksi paras suomalainen. Räsäsen mukaan ensimmäinen pitkä, kahden kilometrin mäki ratkaisee paljon.

– Mäki kulki hyvin, mutta ensimmäisen mäen päällä kärkiletka katkesi juuri edestäni. Onneksi takaa tuli hetken päästä takaa-ajoryhmä, jonka avulla pääsin kärkiryhmään, jossa hiihdin lopulta noin 50 kilometrin kohdalle saakka. Pari kertaa tipuin siinä välissä, mutta sain taisteltua aina takaisin ryhmään. Reilun puolivälin jälkeen kärkiryhmä hajosi ja loppumatkan hiihdin sitten osaltaan pienemmässä porukassa ja osaltaan yksin, summasi Räsänen.

– Olen tyytyväinen, että sain tehtyä ehjän suorituksen koko 90 kilometriä ja sivuttua parasta sijoitustani, sillä talven loukkaantuminen on väistämättä verottanut harjoittelupohjaa. Sukset olivat kilpailukykyiset vaihtelevissa olosuhteissa eikä muutenkaan suurempia haasteita ollut matkan varrella, kiteytti Räsänen.

Jonna Keihäsniemi

Veli-Matti Räsänen osallistui viime viikonloppuna maailman suurimpaan hiihtotapahtumaan, Vasaloppettiin Ruotsissa. Kuva JS Arkisto/ Team Kaskipuu

Tagged with →