Itä-Päijänteen Kalakaverit pitivät vuosikokouksen 27.2. perinteisesti Jukolan yläkerrassa. Seuran puheenjohtajana jatkaa Saku Nieminen. Johtokuntaan valittiin Heikki Röksä, Hannu Loipponen, Risto Masalin, Tommi Tuominen ja Aimo Mansikkamäki. Varalle Jukka Salonen, Jani Loipponen, Kirsti Mansikkamäki, Kari Lindberg, Kai Virtanen ja Atte Purojärvi. Toiminnanohjaajana jatkaa Jouni Neuvonen.

Viime vuonna järjestettiin seuran omia pilkki-, onki- ja laiturikisoja. Osanottajamäärä vaihteli. SM-pilkissä jäätiin ilman mitaleja. Sitä vastoin SM-Kiiskipilkeissä Rantasalmella Jouni Neuvonen voitti miesveteraanien yli 60-vuotiaiden sarjan tuloksella 0,581 kg ja miehet ottivat joukkueella Atte Purojärvi, Jukka Salonen ja Toni Neuvonen hopeaa tuloksella 0,589 kg.

Lisäksi seuran jäseniä osallistui SM-Särkipilkkeihin, jotka pidettiin Liperissä, SM-Heittouistelukisaan Keiteleellä sekä epäviralliseen MM- ja SM-tuulastukseen, jotka kisattiin Hartolassa. Seura oli myös mukana järjestämässä Hartolan kalatalousalueen nuorten leiriä.

Tämän vuoden suunnitelmissa on myös osallistua mahdollisimman isolla joukolla SM- ja PM-kilpailuihin. Kisoja järjestetään myös omille jäsenille. Tärkeää osaa näyttelee seuran toiminnassa hyvien suhteiden pitäminen kalavesien omistajiin sekä edesauttaa paikkakuntalaisten kalastusharrastusta.

Kalastustietoutta viedään kouluihin ja järjestetään kalastuskoulutusta sekä osallistutaan lasten ja nuorten leirien järjestämiseen. Uudet harrastajat ovat tervetulleita joukkoon pitämään hauskaa hyvän harrastuksen parissa. Seura on tehnyt uudet nettisivut ja tehostanut näkyvyyttä Facebookissa.

Riitta Nurminen