Ampumahiihdon maailmancup jatkui viime viikolla Tšekin Nove Mestossa. Joutsan Pommin Suvi Minkkinen jatkoi tasaisen vahvoja suorituksiaan sijoittuen puhtaalla ammunnalla perjantain naisten pikakisan 21:nneksi.

Lauantain takaa-ajossa Minkkinen ampui yhden sakon pystystä. Nousua Minkkiselle tuli kilpailussa yksi sija ja eroa voittajaan kaksi ja puoli minuuttia.

Sunnuntaina Minkkinen osallistui parisekaviestiin Tero Seppälän kanssa, kaksikon sijoitus oli 11:s. Minkkinen ampui viestin kaikki neljä ammuntaa puhtaasti. Hän toi joukkueen ensimmäiseen vaihtoon toisena samalla sekunnilla kärjen kanssa.

Toisella osuudella Seppälä oli hankaluuksissa ampumapenkalla ja joutui pystypaikan jälkeen kahdelle sakkokierrokselle. Suomi oli toisessa vaihdossa 19:ntenä noin puolitoista minuuttia kärjestä jääneenä.

Kolmannella osuudella Minkkinen jatkoi puhdasta sarjaansa penkalla. Viimeisessä vaihdossa sijoitus oli 14:s ja ero keulaan minuutin ja 20 sekuntia.

– Omasta suorituksesta ei varmaan hirveästi moitittavaa jäänyt. Penkalla täydellistä työskentelyä ja hyvät reagoinnit tuuleen. Suksi, pää ja kroppakin toimi hyvin. Kolme neljästä osuudesta oli palkintokorokkeen arvoisia tänään, uskaltaisin väittää. Yksi osuus harmittavasti alakanttiin, mutta meillä on potentiaalia, jonka saamme vielä joskus lunastettua, Minkkinen päätti.

Seppälä nosti joukkueen sijoitusta viimeisellä osuudella tuoden joukkueen maaliin 11:ntena, eroa keulaan minuutti ja 40 sekuntia.

Jonna Keihäsniemi

Suvi Minkkinen jatkoi tasaisia suorituksia ampumahiihdon maailmancupissa Tsekissä. Kuva: Nordic Focus