Mäntyharjulla jo perinteeksi muodostunut Ilokuvafestivaali rantautuu tänä kesänä Joutsaan. Kyse on hyvän mielen, onnellisten loppujen ja kohottavien tarinoiden asialla olevasta elokuvatapahtumasta, jonka Mäntyharjun Kino ja Mäntyharjun kunta ovat järjestäneet yhdessä jo seitsemän kertaa, ja jonka Mäntyharjun ja Joutsan Kinot aikovat toteuttaa tänä kesänä 1.–6.8. rinnakkain.

Aloitteen yhteistyöhön teki Joutsan Kinon toimintaa vetävä Eero Peltoniemi, joka katsellessaan viime kesänä Ilokuvafestivaalin aikaan tapahtuman Facebook-sivuja mietti, että olisipa kiva lähteä katsomaan festivaaleilla esitettäviä hyvän mielen elokuvia.

– Panin vetäjälle saman tien sitten vaan kommentin, että miltäs tuntuisi ajatus tehdä yhteistyötä Joutsan Kinon kanssa. Alta aikayksikön hän peukutti, ja sitten tuli ihan kommenttinakin, että oikein hyvä idea, Peltoniemi taustoittaa yhteistyön käynnistymistä.

Ajatuksena tapahtumassa on Peltoniemen mukaan se, että jokaisesta festivaaleilla esitettävästä elokuvasta olisi paikalla tekijä tai tekijöitä kertomassa elokuvasta ja sen tekemisestä. Tarkempia yksityiskohtia kuten esimerkiksi sitä, toteutetaanko koko ohjelmisto Joutsassa samanlaisena kuin Mäntyharjulla, vielä suunnitellaan. Ohjelmistoakaan ei ole vielä lyöty lukkoon.

Joutsan Kinon mukaan lähtö toisen kunnan elokuvateatterin järjestämän elokuvafestivaalin toteuttamiseen on Kinolle uusi avaus, tosin Eero Peltoniemen mukaan Kino on kyllä muuten ylläpitänyt yhteyksiä naapurikuntien elokuvateattereiden suuntaan.

– Mutta ei tällä lailla konkretiaa ole ollut aikaisemmin, hän vertaa.

Tarja Kuikka

Tagged with →