Moottorikelkkaenduron ensimmäinen SM-osakilpailu ajettiin 25.2. Ilomantsissa. Tahto Works Race -tiimin kuljettajista kilpailuun osallistuivat Juho Tonteri (Joutsan Seudun Lumikissat) ja Ville Nieminen (Sysmän Moottorikelkkailijat).

Kilpailu piti sisällään kolme EK:ta, joiden yhteispituus 130 km. Noin puolet ajettiin yleisiä kelkkareittejä ja puolet umpiseen/soille tehtyjä reittejä. Molemmilla kuljettajilla oli vaikeuksia yleisillä reiteillä kovan ja terävän patikon kanssa, koska kelkkojen säädöt eivät vastanneet tätä olosuhdetta. Kisaa varten tehdyllä pehmeillä reiteillä kelkat ja kuskit olivat iskussa, ja tämä siivitti päivän päätteeksi koviin tuloksiin!

Juho ajoi komeasti SEMI-Pron luokkavoittoon! Ensimmäisellä EK:lla sijoitus oli 5. johtuen juuri yleisten reittien olosuhteista. Ensimmäisessä huollossa Juho vaikutti hieman hermostuneelta reitin ja kelkan suhteen, mutta luotti säätöihin ja lähti päättäväisesti jatkamaan kisaa. Vauhti löytyi ja tuloksena pohja-ajat EK2 ja EK3. Se riitti sekunnin turvin luokkavoittoon!

Ville pysyi koko kilpailun ajan Harraste A -luokan kärjen tuntumassa. Ensimmäiseltä EK:lta irtosi pohja-aika, toiselta ja kolmannelta 2.sijat. Luokkavoittoon nousi vasta EK3 jälkeen pohja-ajan ajanut Jere Mononen, mutta Ville säilytti hienosti sijansa ollen lopputuloksissa toinen.

Sanni Nyberg

Tagged with →