Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen hiihti lauantaina kisatun Finlandia-hiihdon pääsarjan voittoon. 50. kerran järjestetyn Finlandia-hiihdon pitkämatkan kilpailun hiihtomatka oli 58 kilometriä.

Räsänen kertoi lähteneensä kisaan ilman ennakko-odotuksia ja voitto tuli pienenä yllätyksenä. Pääasiallisena tarkoituksena Räsäsellä oli palata takaisin kilpailuihin polvioperaation jälkeen ja testata kilpailukuntoa, missä mennään.

– Oma kulku tuntui kuitenkin vahvalta koko matkan suksen toimiessa erinomaisesti. Kisan aikana tunsin, että kyllä tässä taistellaan ihan voitosta. Lumisateen vuoksi matkavauhti oli pääosin suht maltillinen.  Ratkaisut tehtiin vasta viisi kilometriä ennen maalia sekä lopullisesti neljän miehen loppukirissä, jossa vein pisimmän korren. Finlandia-hiihdon voitto tuntuu tosi hyvälle ja tästä sai roimasti itseluottamusta haastavan talven jälkeen. Tästä jatketaan kohti kevättalven kisoja hyvällä draivilla, summasi Räsänen tyytyväisenä.

Jonna Keihäsniemi

58 kilometrin mittaisen Finlandia-hiihdon pääsarjan voittoon lauantaina hiihti joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen. Kuva: Team Kaskipuu

Tagged with →