JoSePa jatkaa Futsal-Ykkösen sarjakärkenä. JS arkisto/ Janne Airaksinen

JoSePa kohtasi Futsal-Ykkösen kotiottelussaan kauan sarjassa pelanneen FC Rauman. Raumalaisista ei tällä kertaa ollut joutsalaisille suurta vastusta, sillä kotijoukkue otti ottelun ohjakset tiukasti käsiinsä ensi minuuteista lähtien.

Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin tutuista asetelmista. JoSePa pyrki kotikentällään pitämään tempoa ja vastustaja puolestaan ottamaan sitä pois. Kotijoukkueen alku oli mainio. Vain minuutin pelin jälkeen Janne Kosunen pääsi laukomaan 1–0 osuman JoSePa:n onnistuneen prässin myötä. Sama kentällinen lisäsi johtolukemiksi 2–0 viiden minuutin pelin jälkeen. Benno Hanslian sai Heikki Rasmuksen hyvän prässin myötä riistettyä pallon raumalaisilta ja laukoi pallon varmasti verkon perukoille.

JoSePa:n ykköskentällinen sai jatkossakin painettua pelin varsin tehokkaasti Rauman päätyyn. Erän puolivälissä JoSePa sai rakennettua rajapotkutilanteesta maalipaikan – Jarkko Kosunen syötti ja Janne Kosunen viimeisteli maalin kattoon. Ottelun neljäs osuma puolestaan nähtiin ajassa 16.49. Pirteästi pelannut Heikki Rasmus ryösti Rauman maalivahdin heittoavauksen itselleen ja laukoi vasurilla pallon taka-alakulmaan. Rauma sai vielä erän lopussa kavennettua lukemiksi 4–1.

Toisessa erässä asetelma jatkui samana. JoSePa:n ykköskenttä sai luotua erän alussa painetta Rauman päätyyn. Kakkoskentällisen peli tiivistyi ja parani lisääntyneen peliajan myötä. Ajassa 26.40 Heikki Rasmus löysi Janne Kosusen kovalla syötöllä takatolpalta ja lukemat olivat jo 5–1. FC Rauman pelaajavalmentaja Jere Kyrkkö reagoi neljän maalin takaa-ajoasemaan vetämällä reikäpaidan päälleen. Rauma saikin nopeasti 5–2 kavennuksen Kyrkön laukauksen löytäessä tiensä maalin alakulmaan.

JoSePa pystyi lopulta pitämään reikäpaidalla pelanneen FC Rauman hyvin kurissa, ja paremmat paikat siunaantuivat edelleen kotijoukkueelle. 6–2 osuma syntyi Elmeri Linneran laukauksen pomppiessa hieman onnekkaasti maaliin. Loppulukemat 7–2 värkkäili taas illan tehokaksikko Kosunen & Kosunen – Jarkko vapautti Jannen pitkällä pystysyötöllä ja tämä pamautti pallon kauniisti taka-alakulmaan.

Enemmänkin maaleja olisi ottelussa voitu nähdä, mutta 7–2 lukemat kuvaavat varsin hyvin pelin tapahtumia. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen neljän maalin Janne Kosunen ja vieraiden kokenut Jere Kyrkkö. Kotijoukkueen tehot jakautuivat seuraavasti: Janne Kosunen 4+0, Jarkko Kosunen 0+4, Heikki Rasmus ja Benno Hanslian 1+2, Elmeri Linnera 1+0.

– Lähdettiin tänään poikkeuksellisesti kahdella kentällä. Halusin ykköskentälle hieman tavallista lepoaikaa ja kakkoskenttä lähti puolustamaan. Kakkoskenttä pitikin sovitusti nollat omissa. Aika hyvinhän tuo peli lopulta meidän hallussa oli, kommentoi JoSePa:n päävalmentaja Jesse Kalliokoski.

JoSePa jatkaa edelleen sarjan kärkipaikalla. Sarjan voittaja nousee suoraan Futsal-Liigaan ja sarjakakkonen pääsee pelaamaan Futsal-Liigan toiseksi viimeisen joukkueen kanssa noususta.

Mikko Paappanen

Tagged with →