Ampumahiihdon MM-kisoissa hiihdettiin torstaina 17.2. parisekaviesti. Joutsan Pommin Suvi Minkkinen hiihti Olli Hiidensalon kanssa sijalle 10. Minkkinen käytti kolmella ensimmäisellä ampumapaikalla jokaisella yhden varapatruunan ja neljänneltä ampumapaikalta napsahti yksi sakkokierros.

Lauantaina käydyssä naisten viestissä Suomi oli 13:s. Avausosuuden hiihtänyt Minkkinen aloitti vahvasti ampuen makuupaikan puhtaasti ja pääsi hiihtokierrokselle ensimmäisenä. Pystypaikalla hän käytti yhden varapatruunan ja toi Suomen vaihtoon seitsemäntenä, vajaan puoli minuuttia kärjestä. Minkkisen lisäksi Suomen viestissä hiihtivät Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä.

Sunnuntaina Minkkinen osallistui vielä naisten yhteislähtöön ainoana suomalaisena, sijoitus 25:s. Minkkinen ampui molemmilta makuupaikoilta yhdet sakot. Pystypaikoista ensimmäisen hän selvitti puhtaasti, viimeiseltä napsahti yksi sakko.

– Kyllä annan ihan hyvän arvosanan itselleni näistä kisoista. Kolme perustason hyvää suoritusta ja yksi ihan huipputulos, joten kyllä siihen pitää olla täällä tyytyväinen, Minkkinen totesi hyvillä mielin.

Jonna Keihäsniemi

Suvi Minkkinen (vasemmalla) lähetti Mari Ederin (oikealla) viestin kakkososuudelle lauantaina MM-kilpailuissa Saksan Oberhofissa. Kuva: Nordic Focus