Snowcrossin toinen osakilpailu ajettiin 11.–12.2. Parikkalassa.  Tahto Works Race -tiimin kuljettajista mukana olivat Joutsan Moottorikerhoa edustavat Eemil ja Tommi Nyberg.

Eemil jatkoi kauttaan varmalla ajolla. Micro Junior-luokassa (7–9 v.) oli parisen kymmentä osallistujaa. Eemilin karsintaerien sijoitukset olivat 15. ja 12. Finaalissa Eemil ajoi pitkään keskimmäisen ryhmän mukana, mutta pieni ajovirhe tiputti sijoitusta, joka lopulta 16.

Tommi pääsi kisaamaan molempina päivinä, kun Harraste ajoi lauantaina ja Sport sunnuntaina. Myös muutamat muut Sport-luokan kuljettajat hakivat ajotuntutumaa lauantain Harraste-luokasta ja siellä nähtiinkin tiukkaa taistelua. Tommin sijoitus lauantaina oli toinen, niin molemmissa karsintaerissä kuin finaalissakin.

Sunnuntaina Sport-luokassa olikin odotettavissa kovempaa kyytiä. Ensimmäinen erä oli tasaisen varmaa suorittamista ja sijoitus 6. Toisessa erässä päästiin parantamaan ajoa ja myös sijoitus nousi pykälällä viidenneksi. Finaalissa lähtö koitui haasteelliseksi ja toinen kelkka ajautui kylkeen – viimeisenä sijalta 15. takaa-ajoon. Tommi löysi kuitenkin hyvän ajorytmin ja napsi sijoja kiinni. Kun 10 kierrosta oli täynnä, myös 10 ohitusta oli takana ja finaalissa komeasti viidentenä.

Sanni Nyberg

Joutsan Moottorikerhon Tommi Nyberg (numero 283) kilpaili viime viikonloppuna Parikkalassa snowcrossin osakilpailussa. Kuva: Susanna Laitinen

Tagged with →