JoSePa kohtasi 12.2. Futsal-Ykkösen ottelussa sarjassa kahdeksannella sijalla majailevan EBK FS:n Espoosta. Espoolaiset lähtivät otteluun puolustamalla alhaalla ja pelaamalla palloa paljon pivoteilleen. JoSePa pyrki tapojensa mukaan hallitsemaan palloa, saamaan maalipaikkoja aikaiseksi ja välttämään vaaralliset pallonmenetykset.

Kun viime peleissä ei ole palloja maaliin paikoista laitettu, niin tällä kertaa laitettiin. 35 sekunnin jälkeen Benno Hanslian leikkasi keskelle ja täräytti pallon maalin kattoon. 56 sekunnin kohdalla Janne Kosunen puolestaan laukoi vasurilla sivurajan pinnasta taka-alakulmaan.

2–0 tilanteessa joutsalaiset hieman laskivat pelin tempoa ja EBK pääsi peliin mukaan. Kuuden minuutin kohdalla Martin Kaur ampui pallon etukulmasta maaliin kaventaen lukemiksi 2–1 ja luoden joukkueelleen henkeä. Erän puoleen väliin mennessä pelin hallinta oli tasoittunut, samoin numerot. EBK:n Leevi Sorsa laukoi pallon kulmatilanteen jälkeen kaukaa alakulmaan ja tasoitti numeroiksi 2–2.

Tämän jälkeen JoSePa:lla oli muutama hyvä pyöritys EBK:n päädyssä, mutta palloa ei saatu mahtumaan maalipuiden väliin. Ajassa 14.05 Janne Kosunen ryösti EBK:n erikoistilanteesta pallon itselleen, kuljetti vauhdilla ja tarjoili pallon maukkaasti Hanslianille. Benno viimeisteli kylmän viileästi lukemiksi 3–2.

Toisen erän alussa nähtiin heti tilanteita kummassakin päädyssä. Kun erä oli vanhentunut kolme minuuttia, Hanslian täräytti kulmakuviosta pallon yläriman kautta maaliin ja lukemiksi 4–2. Pian tämän jälkeen rohkeasti puolen kentän yli nostettu maalivahti Tuomas Heikkilä menetti pallon harmillisesti ja EBK kavensi lukemiksi 4–3.

5–3 lukemiin päästiin 28 peliminuutin kohdalla Jarkko Kosusen liruttaessa pallon maaliin maalivahdin jalkojen välistä nopeasti annetun kulmatilanteen päätteeksi. Vain kaksi minuuttia tästä ja Jarkko Kosunen teki illan toisen maalinsa – tällä kertaa maukkaan syötön puolustajan längistä tarjoili velipoika Janne.

6–3 tilanteessa JoSePa:lla oli mahdollisuus lisätä johtoaan, mutta 79 katsojaa pääsi vain huokailemaan hukattuja paikkoja. EBK sai vielä pientä toivoa, kun Jonas Zaknoun kavensi 34 peliminuutin kohdalla vapaapotkusta tilanteeksi 6–4. EBK haki maalia vielä reikäpaidalla, mutta tuloksena oli vain kaksi lisämaalia JoSePa:lle. Tyhjään maaliin ammutuista osumista vastasi Heikki Korhonen.

Loppulukemat 8–4 jättivät pisteet selvästi Joutsaan. Alussa näytti, että JoSePa vie ja EBK vikisee, mutta joutsalaiset saivat lopulta tehdä täyden päivätyön pisteiden eteen. JoSePa:n tehoista vastasi tutut nimet: Benno Hanslian nakutti tehot 3+1, Jarkko Kosunen 2+2, Heikki Korhonen 2+1 ja Janne Kosunen 1+2.

– Ansaittiin lopulta rutiinilla voitto. Paikkoja oli ratkaista peli jo aikaisemminkin, mutta mentiin liiaksi EBK:n tempoon mukaan, tiivisti ottelun JoSePa:n päävalmentaja Jesse Kalliokoski.

Mikko Paappanen

Kuva: Jonna Keihäsniemi/JS Arkisto