Ampumahiihdon MM-kilpailut käynnistyivät viime keskiviikkona Saksan Oberhofissa sekaviestillä. Suomen sekaviestijoukkue Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tuomas Harjula ja Olli Hiidensalo sijoittui 11:nneksi.

Aloitusosuuden hiihtänyt Joutsan Pommin Minkkinen käytti makuuammunnassa yhden varapatruunan ja selvitti pystypaikan puhtaasti. Minkkinen toi Suomen joukkueen ensimmäiseen vaihtoon 16:ntena, reilun minuutin kärkeä perässä.

Perjantaina käytiin naisten pikakilpailu, jossa Minkkinen oli parhaana suomalaisena 35:s. Minkkinen ampui yhden ohi makuulta ja pystypaikan puhtaasti, jääden maalissa voittajasta vajaat pari minuuttia.

Sunnuntaina vuorossa oli naisten takaa-ajo. Ainoana suomalaisena naisten takaa-ajossa ollut Minkkinen ampui molemmat makuupaikat nollilla. Ensimmäiseltä pystypaikalta meni kaksi laukausta ohi ja viimeiseltä yksi. Minkkinen nosti sijoitustaan reippaasti, ollen maalissa 24:s.

– Olen ihan tyytyväinen kokonaissuoritukseen, mutta vähän jättää hampaankoloon. Haastavat olosuhteet avaavat aina mahdollisuuksia ja tänään enemmänkin olisi ollut tarjolla. Mukavasti pystyin kuitenkin nousemaan sijoituksia, enkä voi siihen olla pettynyt, kertasi Minkkinen.

Jonna Keihäsniemi