Seudulta lähetettiin 7.2. avustuspaketti täynnä villasukkia ja lapasia kohti hätääkärsivää Ukrainaa. Venäjän raaka hyökkäysota on tehnyt tämän maan sähkönsaannista ja sen ihmisten lämpimänä pysymisestä hyvin haasteellista, joten moni suomalainen auttaa heitä.

Marja Paakkinen ystävineen liittyi tähän auttajien joukkoon neulomalla 61 sukkaparia ja 7 paria lapasia muutaman viikon aikana. Monet pistivät pakettiin mukaan aikaisempia tekemisiään ja neuloivat vielä lisää sukkia ja lapasia. Neulojia oli mukana kaikkiaan 8, ja vanhin hipoo iältään kuulemma 90 vuotta.

– Olimme Tammijärvellä Sipilän Kaijan luona iltaa viettämässä, ja hän siinä tokaisi, että pitäisiköhän alkaa neulomaan sukkia Ukrainaan vietäväksi. Siitä se lähti, ystäviä ja tuttavia pyydettiin mukaan ja muutamassa viikossa saimme lähetyksen valmiiksi, kertoo Paakkinen.

Avustuspaketti lähti Vantaalle, josta Omri ry/Pro Ukraina toimittaa sen avuntarvitsijoille.

Janne Airaksinen

Tällainen määrä villasukkia ja lapasia lähti seutukunnalta viime tiistaina kohti Ukrainaa.Yläkuva: Marja Paakkinen.

Tagged with →