Apupu on maailman kriisin keskellä pehmein auttaja, joka neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pehmoinen pupu antaa tuke sen käpälään tarttuvalle sekä tuo iloa päivään. Apupupun neulomalla voi tukea ja auttaa kriisiä pakenevaa lasta.

Joutsan vastaanottokeskuksessa on käynnistetty Apupupu -kampanja keskuksen kautta saapuneille lapsille. Valmiin apupupun voi toimittaa Joutsan vastaanottokeskukseen Jousitielle maanantaista perjantaihin. Selkeä työohje apupupun tekemiseen löytyy Punaisen Ristin RedNet-sivulta.

– Lämmin kiitos etukäteen jokaiselle neulojalle, lausuu Kotokunta Oy:n Keski-Suomen vastaanottokeskustoiminnan johtaja Noora Turunen.

Taiteilija Anu Pensola suunnitteli Apupupun alun perin 2000-luvun alussa Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ohjelmaa varten. Apupupun työohjetta on sittemmin päivitetty.

Apupupulla on ”serkkuja” eri puolilla maailmaa, esimerkiksi australialainen Trauma Teddy tekee samaa työtä kuin meidän Apupupumme.

Jonna Keihäsniemi

Apupupun neulomalla voi tukea ja auttaa kriisiä pakenevaa lasta.