Moottorikelkkasprintin ensimmäiset SM-osakilpailut ajettiin 4.-5.2 Soinissa. Tahto Works Race edusti koko tiimin voimin; Joutsan Seudun Lumikissojen Eemil Nyberg (Junior 1), Tommi Nyberg ja Juho Tonteri (Semi-Pro) sekä Sysmän Moottorikelkkailijoiden Simo Tonteri ja Ville Nieminen (Harraste).

Reitti oli noin 5 km mittainen ja kaikki ajoivat saman reitin. Kisapäivien välissä vain ajosuunta vaihtui. Eemil ajoi kisauran ensimmäiset sprintit ja molempina päivinä ajo oli tasaisen varmaa, joka näkyi myös sijoituksissa. Lauantaina sijat 10 ja 10, totaali 10 ja sunnuntaina sijat 9 ja 11, totaali 10.

Semi-Pro luokassa lauantaina Tommi piti kovaa vauhtia yllä ja 1. kierroksen jälkeen nimi komeili tuloslistan kärjessä. Ajo tuntui hyvältä ja toisella kierroksella hieman liian hyvältä, kun loppusuoralla sekoilu aiheutti ajovirheen. Mies ja kelkka kieri sen verran monta kierrosta, että maalissa vasta joukon hännillä. Sijoitukset 1 ja 13, totaali 9.

Juho ajoi 1. kierroksen sijalle 8, tehden matkalla pari ajovirhettä. Toinen kierros oli kuitenkin tasainen ja vahva nostaen Juhon sijalle 4, myös päivän totaali 4.

Sunnuntaina molemmilla oli tavoitteena ottaa opiksi edellispäivän virheistä. Tommilla 1. kierros hieman varovaista ajoa, mutta toisella päästiin kunnolla vauhtiin. Sijoitukset 4 ja 2, totaali 2. Juho puolestaan piti 1. kierroksella kovempaa vauhtia, toisella jäätiin hieman kärjestä. Sijoitukset 2 ja 4, totaali 3.

Harrasteluokassa Simo Tonteri ajoi varmasti ja vahvasti koko viikonlopun. Harrasteluokkaan oli ilmoittautunut 28 kuljettajaa, joten kyseessä oli isoin luokka. Lauantaina sijoitukset 10 ja 10, totaali 8 ja sunnuntaina sijoitukset 6 ja 10, totaali 9.

Ville Nieminen lähti hakemaan vauhtia uudella kelkalla, mutta ensimmäisenä kisapäivänä yhteistyö ei ollut vielä ihan tikissä. Lauantaina sijoitukset 20 ja 17, totaali 17. Sunnuntaina saatiin vauhtia lisää ja se näkyi myös sijoituksissa; 11 ja 18, totaali 13.

Lauantaina harrasteluokassa kilpaili myös Joutsan Seudun Lumikissojen Arttu Reponen. Sprintti oli ensi kosketus moottorikelkkailun kilpatoimintaan, mutta kelkalla ajoa Arttu on harrastanut jo muutaman vuoden. Jännitystä oli varmasti ilmassa ja ensimmäisellä kierroksella tulikin muutamia ajovirheitä. Toisella kierroksella ajo oli sujuvampaa ja se näkyi myös vauhdissa. Sijoitukset 18 ja 13, totaali 14.

Sanni Nyberg

Kuljettajat rivissä vasemmalta lukien: 351 Ville Nieminen, 352 Simo Tonteri, 223 Juho Tonteri, 283 Tommi Nyberg ja 838 Eemil Nyberg.