Juhani Vaherin taidenäyttely Maalauksia Luhangan maisemista avattiin tämän viikon tiistaina Luhangan pääkirjastolla juhlallisesti. Luhangan kunnan sivistysjohtaja Tiina Koivuniemi avasi näyttelyn ja kiitti avajaispuheessaan Juhani Vaheria siitä, että Luhankaan saatiin jotain uutta koettavaa. Erityisen arvokasta on, että taulut kuvaavat Luhangan kaunista ympäristöä ja luontoa.

– Taiteessa ei ole oikeaa tai väärää, rumaa tai kaunista. Se on katsojan itse koettavissa. Ja nyt meillä on hieno mahdollisuus kokea tätä taidetta, täällä keskellä kylää, Koivuniemi iloitsi.

Vaheri itse puolestaan kiitti kuntaa mahdollisuudesta näyttelyn pystyttämiseen. Hänelle itselleen tärkeää on taiteen tekeminen ja maalaaminen, mutta mielellään hän jakaa kuvia myös muiden katsottavaksi.

– On hienoa, jos oma taide herättää muissa jotain tai jättää jonkun jäljen. Katselkaa, miettikää, kokekaa. Nämä eivät useammankaan kerran tarkastelusta kulu, Vaheri kehottaa näyttelyvieraita.

Näyttelyn avajaisissa Juhani Vaheri kehotti näyttelyvieraita katselemaan, miettimään ja kokemaan – taiteilijan mukaan näyttelyn teokset eivät useammankaan kerran tarkastelusta kulu. Avajaisissa olivat paikalla myös Pirkko Räsänen (vas.), Leena Vuori ja Luhangan kunnan sivistysjohtaja Tiina Koivuniemi. Kuva: Elina Sipilä

Nyt avatun näyttelyn taulut ovat yhtä lukuun ottamatta saaneet innoituksensa luhankalaisista maisemista.

– Liikun paljon luonnossa ja sieltä jää kuvia mieleen. On antoisaa saada nämä kuvat myös paperille. Maalaan aina muistista ja mielikuvista, en koskaan valokuvista, Vaheri kertoo maalausten synnystä.

Juhani Vaheri on itseoppinut kuvataiteilija, joka eläkkeelle jäädessään päätti toteuttaa nuoruuden haaveensa taiteilijuudesta. Maalaaminen on Vaherille harrastus, jonka toteuttamiseen löytyy oma ateljee Luhangan kirkonkylältä.

Maalauksia Luhangan maisemista on esillä toukokuun loppupuolelle saakka ja avoinna Luhangan pääkirjaston aukioloaikoina.

Elina Sipilä

Yläkuvassa yksi Juhani Vaherin näyttelyssä esillä olevista maalauksista, öljyvärityö Rantakivet. Kuva: Elina Sipilä

Tagged with →