Ampumahiihdon MM-kilpailut käynnistyivät eilen Saksan Oberhofissa sekaviestillä. Suomen sekaviestijoukkue Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tuomas Harjula ja Olli Hiidensalo sijoittui 11:nneksi. Viestin voittajaksi hiihti Norja, toiseksi Italia ja kolmanneksi Ranska.

Aloitusosuuden hiihtänyt Joutsan Pommin Minkkinen käytti makuuammunnassa yhden varapatruunan ja pystypaikan hän selvitti puhtaasti. Minkkinen toi Suomen joukkueen ensimmäiseen vaihtoon 16:ntena, reilun minuutin kärjestä jääneenä.

– Kohtuu kovatasoinen avausosuus, mutta ihan semmoinen omantasoinen suoritus. Suuri ero keulaan vähän jätti kysymysmerkin, vaikka vertailu käykin maailmancupin keulaan. Hyvä kuitenkin nähdä, että ammunta on samalla tasolla kuin valmistavalla jaksolla. Viestissä on vaikea tehdä omaa vauhdinjakoa, ja hiihtoajoissa jälkimmäiset kierrokset olivat hitaampia ensimmäiseen verrattuna. Pikakisassa toivon pitäväni eroa keulaan pienempänä paremmalla vauhdinjaolla, Minkkinen kommentoi.

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuvat perjantaina naisten pikakisalla.

Jonna Keihäsniemi

Kuva: Nordic Focus