Joutsassa Teollisuustiellä moottoriajoneuvojen korjaus- ja huoltotoimintaa muutaman vuoden ajan harjoittanut Joutsan Autotalo Oy on asetettu konkurssiin 8.2.2023. Kyseisen yhtiön historia juontaa 1980-luvun lopulle, jolloin joutsalainen autoalan yrittäjä Teuvo Ylönen sen perusti ja kiinteistöyhtiöksi rekisteröi.

Vuonna 2019 Ylönen myi omissa nimissään harjoittamansa autokorjaamoliiketoiminnan Timo Havukaiselle ja Heini Havukaiselle, joille siirtyi samassa yhteydessä myös itse Teollisuustie 6:n kiinteistö rakennuksineen, koneineen ja laitteineen sekä irtaimistoineen. Havukaiset muuttivat Joutsan Autotalo Oy:n päätoimialan statuksen kiinteistöyhtiöstä tavalliseksi osakeyhtiöksi ja pyörittivät sillä liiketoimintojaan. Timo Havukainen toimi yrityksen toimitusjohtajana.

Joutsan Autotalo Oy työllisti Havukaisten omistusaikana keskimäärin kolme henkilöä: heidän itsensä lisäksi yhden ulkopuolisen autoasentajan.

Vuosina 2020-2022 päättyneiden tilikausien julkisista tilinpäätöstietoista selviää, että yrityksen liikevaihto kasvoi joka vuosi ollen tilikaudella 2021-2022 jo yli 200.000 euroa. Tosin kaikkina kolmena edellä mainittuna tarkasteluvuonna tilikauden liiketulos ja tulos alimmalla viivalla olivat aina miinuksella, mikä kielii huonosta kannattavuudesta (lähde: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä, YTJ).

Konkurssiin ajautumisen myötä yhtiön hallinta ja hoito siirtyy konkurssipesälle.

Marko Nikkanen

Yläkuva: AD-autokorjaamoketjuun kuulunut Joutsan Autotalo Oy on asetettu konkurssiin, mistä syystä yrityksen toimipaikassa Teollisuustiellä on ainakin tällä hetkellä hiljaista ja portit lukittuina.