Luhankalaiselle muusikko Sanna Klemetille (kuvassa) on myönnetty viime viikolla tunnustusta kahdelta eri taholta. Viikonloppuna Klemetti, musiikin saralla Litku Klemettinä tunnettu ja saman nimistä bändiä luotsaava muusikko, pokkasi bändinsä kanssa Vuoden rock -palkinnon Suomen suurimmassa vuotuisessa musiikkialan juhlagaalassa Emma Gaalassa.

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n järjestämässä gaalassa palkitaan Emma-palkinnolla vuoden aikana musiikkialalla ansioituneita taiteilijoita ja ammattilaisia. Litku Klemetti sai Rock-Emman viime syksynä ilmestyneestä Asiatonta oleskelua -albumistaan.

Aiemmin viime viikolla Sanna Klemetti valittiin Luhangan kunnan vuoden 2022 sivistystoimen palkinnon saajaksi. Palkitsemisen perusteina todettiin muun muassa se, että runsaat pari vuotta sitten puolisonsa kanssa Luhankaan muuttanut Klemetti on Luhangassa asumisensa aikana julkisissa esiintymisissään ja lausumissaan aina puhunut Luhangasta ja luhankalaisista positiivisia asioita.

Klemetin todettiin korostavan kunnan ainutlaatuisuutta, sydämellisyyttä ja rauhallisuutta, ja edistävän työllään Luhangan myönteistä mainetta valtakunnan tasolla esimerkillisesti. Hänen taiteellisen työnsä taas todettiin laajentavan paikkakunnan kulttuurin toimialaa omalta osaltaan. Klemetille myönnetyn palkinnon suuruus on 900 euroa.

Luhangan sivistystoimen palkintoa on jaettu vuodesta 2004 lähtien yhdelle tai useammalle sivistyksen, kulttuurin ja vapaa-ajan saralla kunnostautuneelle kuntalaiselle. Päätöksen Klemetin palkitsemisesta teki Luhangan sivistys- ja hyvinvointilautakunta, joka palkitsee Klemetin myöhemmin keväällä kokouksensa yhteydessä.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto / Tarja Kuikka

Lue myös:

JS 30.10.2022: Litku Klemetiltä ilmestyi uusi levy – Luhanka ja paikalliset teatteriharrastajat mukana En elä -musiikkivideolla