Haihatus ja Joutsan kunta ovat sopineet yhteistyöstä vuoden 2023 Joutsan Joutopäivien järjestämiseksi. Tulevan kesän Joutopäivät järjestetään lauantain ja sunnuntain välisenä aikana 1.7.–2.7.2023 Haihatuksessa ja lähialueella.

51-vuotiaat Joutopäivät tulevat tänä vuonna olemaan yhdistelmä uutta ja vanhaa. Luvassa on elävästä kyläkulttuuriperinnöstä ammentavia ”nostalgianostoja”, paikallistuotteiden; lähiruuan, juoman ja käsitöiden tori, musiikkia, sirkusta, taidetta, kisailuja, yhdessä olemista ja tekemistä. Joutopäivien suunnittelutyöryhmä vastaa päätapahtuman ohjelmasisällöistä.

–Tavoitteenamme ei ole toistaa asioita täsmälleen sellaisina kuin ne on aina tehty, vaan perehdyttyämme Joutopäivien historiaan lähdimme pohtimaan perinteiden ja nykyisyyden suhdetta. Mitä historiasta halutaan säilyttää ja miten se elävöityy tapahtuman muotoon? Entä miten elävän perinnön rinnalle tuodaan uusia, nykykävijöitä palvelevia tapahtumaelementtejä, pohtii Haihatuksen toiminnanjohtaja Risto Puurunen.

Suunnitteilla on myös päätapahtumaviikonloppua seuraava Joutoviikko, joka kutsuu paikallistoimijoita järjestämään tapahtumia ja tempauksia omissa tapahtumapaikoissaan pitkin Joutsaa. Joutoviikon tavoitteena on koota yhdelle tarjottimelle paikalliset elämyspalvelut ja kiinnostavat käyntikohteet.

Joutoviikon aktiviteetit kerätään yhteiseen menovinkki-kalenteriin ja ne pääsevät osaksi Joutopäivien yhteismarkkinointia. Joutoviikko huipentuu lauantaina 8.7., jolloin järjestetään Joutsa Chopper Show.

Joutsan kunta tukee vuoden 2023 Joutopäiviä 20 000 eurolla.

Janne Airaksinen

Taidelaitos Haihatus ja Risto Puurunen ovat jo tehneet aikaisemminkin yhteistyötä Joutopäivien kanssa. Yksi sellainen hetki koettiin viime vuonna, kun Puurunen toi Joutopäivien markkinoille Joutomiehen hinattavan taideteoksen sisällä. Kuva: JS Arkisto, Ilona Savitie.

Tagged with →