Nelostiellä liikenne on normalisoitunut päivän onnettomuuden raivauksen jäljiltä. Iltakahdeksan aikaan liikenne vapautettiin kulkemaan molempiin suuntiin ja pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että kaasu on hallitusti vapautettu ja säiliöt on tyhjennetty.

Pelastuslaitoksen mukaan ajoneuvon nostaminen jatkuu huomenna valoisan aikaan kuljetusurakoitsijan toimesta.

Nelostiellä aiemmin aamulla kolarissa osallisena olleen kaasukäyttöisen raskaan ajoneuvon kaasupolttoainejärjestelmä alkoi vuotamaan LNG-kaasua ajoneuvon nosto- ja hinaustyön yhteydessä Leivonmäellä Havumäentien läheisyydessä iltapäivällä. LNG-kaasu eli maakaasu on ilmaa kevyempää, palavaa kaasua.

Kaasusta aiheutuvan syttymisvaaran vuoksi pelastuslaitos eristi lähialueen ja katkaisi liikenteen Nelostiellä. Pelastuslaitos suorittaa parhaillaan vuodon tukkimista. Kohteessa on käytössä liikenteen ohjaus ja liikennettä ohjataan kiertotielle. Kaasulle altistui alkuvaiheessa yksi henkilö, jonka ensihoito tarkasti paikan päällä.

Nelostiellä Leivonmäellä Havumäentien risteyksen läheisyydessä sattui tänä aamuna puoli yhdeksän aikoihin raskaan ajoneuvon ja henkilöauton välinen kolari. Onnettomuuden takia Nelostie on poikki molempiin suuntiin.

Autoissa oli onnettomuushetkellä vain kuljettajat. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi ja pelastuslaitos joutui irrottamaan hänet autosta.

Tiellä on täysperävaunuyhdistelmän vetoauto. Perävaunu ja henkilöauto ajautuivat törmäyksen johdosta pientareen puolelle.

UUTISTA PÄIVITETTY klo 21.10. Lisätty tiedot kaasusta aiheutuneen syttymisvaaran tapahtumista sekä Nelostien liikenteen normalisoitumisesta.

Tagged with →