JoSePa:n tiukkojen otteluiden putki Futsal-Ykkösessä jatkui sarjanelosen KF Kosovan saapuessa Joutsan liikuntahallille 28.1. JoSePa taipui edellisessä ottelussaan karuun vierastappioon PJK:n vieraana, joten pisteet näyttivät ennakkoon olevan erityisen tärkeät.

Kosova lähti otteluun vetäytyen omalle kenttäpuoliskolleen. Aktiivisemmin pelannut JoSePa pystyikin hyödyntämään vieraiden passiivisuutta ja siirtyi puolentoista minuutin pelin jälkeen 1–0 johtoon. KF Kosova kuittasi omaksi maaliksi merkityn osuman kuitenkin alle minuutissa JoSePa:n karkean pallonmenetyksen päätteeksi. 1–1 lukemissa erää jatkettiin JoSePa:n hallitessa palloa ja Kosovan keskittyessä vastaiskuihin.

JoSePa:n selkeästä hallinnasta huolimatta Kosova merkkautti seuraavan maalin nimiinsä. Egson Ibrahimi laukoi pallon kulmatilanteesta voimalla kohti etutolppaa ja pallo livahti maalivahti Tuomas Heikkilän sormien kautta verkkoihin. 1–2 maalin jälkeen JoSePa sai vieläkin enemmän otetta pelistä, mutta ei kyennyt lukuisista maalitilanteistaan huolimatta toimittamaan palloa maaliin. Kosova sen sijaan kykeni. Vierasjoukkue rankaisi joutsalaisia komealla maalilla ensimmäisestä rakentamastaan tilanteesta – numeroiksi 1–3, maalintekijänä jälleen Ibrahimi.

Kosova tarjoili JoSePa:lle erän lopulla muutamia mahdollisuuksia nousta peliin mukaan. Kosovan erän viidennestä rikkeestä seurasi vapaapotku kohtuulliselta paikalta. Heikki Korhonen värkkäsi maskin, Benno Hanslian täräytti pallon yläpömpeliin ja tilanne kaventui numeroihin 2–3. Hieman tämän jälkeen Kosova teki erän kuudennen rikkeensä ja pallo kiikutettiin 10 metrin vapaapotkupisteelle. Tällä kertaa Hanslianin laukaus ei kuitenkaan löytänyt tietään sisätolppaa lähemmäs maalia ja tauolle siirryttiin vieraiden maalin johtoasemassa.

 JoSePa aloitti toisen puoliajan tutun aktiivisesti. Joutsalaisten “viimeistelykengät” vain vaikuttivat harmillisesti menneen vääriin jalkoihin – paikkoja oli paljon, mutta maaliviivan yli palloa ei saatu. Kosovan pelaajilla ei tätä ongelmaa ollut ja he rankaisivat kotijoukkuetta sen virheistä armottomasti. 2–4 osuma syntyi ajassa 27.08 Alban Feratin viimeistelystä ja 2–5 osuma puolestaan Ariani Sopjanin toimesta ajassa 30.10.

32 peliminuutin kohdalla JoSePa lähti hakemaan tasoitusta reikäpaidalla. Joukkue pystyikin painamaan Kosovan muodon syvälle oman maalinsa eteen ja luomaan maalipaikkoja. Joutsalaisten pitkistä pyörityksistä huolimatta maaleja syntyi edelleen vain omassa kenttäpäädyssä. Ferrati kuittasi vielä kaksi maalia nimiinsä, eikä 2–7 lukemat jättäneet epäselvyyttä voittajasta.

Joukkueiden parhaina palkittiin Hanslian ja Ibrahimi. Vierasjoukkue ansaitsi voittonsa paremmalla viimeistelyllään. Ottelun jälkeen JoSePa:n päävalmentaja Jesse Kalliokoski oli silmin nähden tuohtunut omiensa suoritukseen.

– Oltiin todella huonoja. Pitää ottaa vastuuta ja laittaa pallot maaliin. En halua ottaa vastustajalta mitään pois, mutta tämä ottelu oli ihan voitettavissa.

Mikko Paappanen

JoSePan ottelu KF Kosovaa vastaan päättyi tappioon. Kuva JS Arkisto/ Janne Airaksinen

Tagged with →