Keski-Suomen Urheilugaalassa palkittiin viime perjantaina Vuoden 2022 keskisuomalainen urheilija sekä muita maakunnassa urheilun ja liikunnan sektorilla viime vuonna kunnostautuneita henkilöitä ja urheiluseuroja.

Palkittujen joukossa oli myös Joutsan Vuoden liikuntateko -palkinnon jo aiemmin saanut joutsalainen Pekka Huikko (kuvassa). Palkitsemisperusteena oli jo aiemmin paikallislehdessäkin kerrottu Huikon, Flanelsin pitkäaikaisen puheenjohtajan, pitkään jatkunut työ seuran matalan kynnyksen harrastustoiminnan edistämisessä sekä toimiminen seuran poikien 2007–2010-joukkueen päävalmentajana ja joukkueen nostaminen Sisä-Suomen aluesarjaan.

Urheilugaalassa palkittiin myös Luhangan Vuoden liikunteko. Palkinnon sai Latuset Oy paikkakunnan latuverkoston ylläpidosta.

Latusten todettiin pitäneen latuverkostoa yllä niin hyvin, että Luhangan ladut keräävät kaikenikäisiä kuntoilijoita koko Keski-Suomen alueelta. Lisäksi palkitsemisperusteissa nostettiin esiin se, että Latuset mahdollistavat Luhangan koulun oppilaille päivittäin talviurheilun hiihtokaudella välituntiaktiviteettina ja liikuntatunneilla.

Tarja Kuikka

Kuva: Harri Kapustamäki, KIHU