Tahto Works Race -tiimin kausi käynnistyi 28.1. Rovaniemellä Mäntyvaarassa. Tiimin kuljettajista snowcrossia ajavat Joutsan Moottorikerhoa edustavat Tommi ja Eemil Nyberg. Ensimmäinen kausi, kun molempien on tarkoitus kiertää koko snowcross-sarja, jossa osakilpailuita on yhteensä neljä.

Tommi ajaa Sport-luokassa ja tavoitteena oli jatkaa siitä mihin viime keväänä jäätiin, tähdäten viiden sakkiin. Harjoitusten perusteella vauhti oli hyvää ja karsintoihin lähdettiin hyvällä fiiliksellä. Molemmissa karsintaerissä lähdöt jäivät piippuun ja porukan hänniltä lähdettiin napsimaan sijoja. Sopivia ajolinjoja alkoi löytyä ja ajo parani koko ajan. Karsinnoista sijat 6. ja 7.

Finaaliin Tommi haki parempaa lähtöä, joka onnistuikin, mutta kisan edetessä ajolinjojen valinnat eivät olleet eduksi ja ajo jäi rikkonaiseksi. Sijoitukseksi jäi 7/10, josta jäi vähän hampaankoloon. Kausi kuitenkin avattu kelkka ja kuski ehjänä, joten seuraavaa kisaa kohti.

Tiimin nuorin kuljettaja, 7-vuotias Eemil, ajaa Micro Junior-luokassa, jossa kilpailevat 7–9-vuotiaat.  Viivalla oli 25 kaveria ja ensimmäisessä kilpailussa oli havaittavissa lähtöjännitystä – kaikissa starteissa jäätiin joukon hännille. Eemilin ajo oli kuitenkin rentoa ja luottoa löytyi omaan tekemiseen, kun pääsi tekemään ohituksia. Karsintaerissä sijoitukset olivat 15. ja 14. Finaalissa jatkettiin samalla menolla ja lopullinen sijoitus 14/25.

Sanni Nyberg