Luhangan koululla järjestettiin lauantaina kaiken kansan liikuntapäivä, joka tarjosi mahdollisuuden monenlaisten liikuntamuotojen kokeiluun. Tarjolla oli muun muassa perhesirkusta, opastusta kuntosalilaitteiden käytössä, kehonhuoltoa ja lapsille hiihtokoulu.

Erityisen suosituksi osoittautui perhesirkus, jossa kuusitoista osanottajaa – joukossa niin lapsia kuin aikuisia – pääsi kokeilemaan akrobatiataitojaan Marianne Kososen johdolla.

Tammijärven Tammen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Luhangan yhdistyksen ja Jyväskylän kansalaisopiston järjestämä tapahtuma sai liikkeelle Tammen väkeen kuuluvan Asta Salosen mukaan kuutisenkymmentä henkeä, päivän aikana ladulle lähteneet mukaan lukien jopa arviolta kahdeksankymmentä henkeä. Salonen piti päivää onnistuneena.

– Oikein hyvä liikutuspäivä. Semmoinen ihan hyvä fiilis jäi ohjaajille päivästä, ja ainakin tuntui, että perhesirkuksestakin tykättiin kovasti, Salonen summasi.

Tapahtumalla haluttiin hänen mukaansa saada liikkumaan nimenmukaisesti kaikkea kansaa, niin nuoria kuin vanhempaa väkeäkin. Ajatuksena oli tarjota matala kynnys liikkumiseen ja mahdollisuus kokeilla, voisiko joku tarjolla olleista lajeista olla niin sanotusti oma juttu.

– Monellakin ne liikuntakokemukset voivat olla vaikka kouluaikaisia kokemuksia, jotka voivat olla huonoja kokemuksia ja sitten on se ajatus, että minä en ole mitenkään liikunnallinen, minä en halua. Niin tavallaan, että voi tulla kokeilemaan ja katsomaan, Salonen taustoitti päivän ideaa.

Kansalaisopiston aloitteesta järjestyn tapahtuman mahdollisesta jatkosta ei ole Salosen mukaan ainakaan vielä puhuttu, mutta hän itse pitää jatkoa mahdollisena. Hän pohtii, että siinä tapauksessa tapahtumaan voisi miettiä jotain uutta ja tarjota sillä lailla ihmisille uusia kokemuksia, ja samalla järjestäjätaholla saataisiin käsitystä siitä, mikä ihmisiä kiinnostaa ja millaisia liikuntaryhmiä paikkakunnalla kannattaa järjestää. Samalla saataisiin ihmisiä liikkeelle ja löytämään oman tapansa liikkua.

Tarja Kuikka