Joutsalaislähtöisen Veli-Matti Räsäsen kausi hiihtoladuilla sai ikävän käänteen uuden vuoden tienoilla. Räsänen teki juoksulenkin yhteydessä erilaisia koordinaatio- ja askellusliikkeitä, kun yhdessä sivuttaisliikkeessä tuli polveen äkillinen kipu ja treeni jäi siihen.

– Pääsin nopeasti tutkimuksiin, joissa selvisi, että nivelkierukka on revennyt kohtuullisen pahasti. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tähystysoperaatio sen poistamiseksi, sillä jalka ei täysin suoristu. Operaatio on tarkoitus suorittaa ensi viikolla, summaa Räsänen.

Toimenpide tarkoittaa määrittelemätöntä kilpailutaukoa, ainakin tammikuun Keski-Euroopan kilpailuturneen sekä todennäköisesti myös helmikuun kisojen peruuntumista. Räsäsen mukaan kuntoutusarvio on kuitenkin lupaava ja kohtuullisen nopea.

– Toiveikkaan arvion mukaan maaliskuun kilpailuissa olisi ihan todennäköistä nähdä meikäläinen taas numerolappu rinnassa. Tämä tietenkin vaatii sitä, että kaikki menee suunnitellusti ja pysyn muutenkin terveenä. Mennään askel kerrallaan eteenpäin ja tehdään nöyrästi töitä korvaavan ja kuntouttavan harjoittelun kanssa, jotta valmiudet palata ladulle olisi sitten mahdollisimman hyvät, toteaa Räsänen.

– Voimaharjoittelut ja SkiErgon vetäminen istualtaan on tullut tutuksi viimeisinä viikkoina. Vastoinkäymiset kuuluvat kilpaurheiluun ja jo heti ensimmäisinä päivinä päätin, että tämä takapakki käännetään vielä voitoksi, täsmentää Räsänen.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →