Naisten pikakilpailu käynnisti ampumahiihdon maailmancupin viime torstaina Italian Antholz-Anterselvassa. Joutsan Pommin Suvi Minkkinen oli yhdellä sakolla kilpailussa 36:s.

Lauantain takaa-ajoon Minkkinen starttasi minuutin ja 35 sekuntia kärkeä perästä. Minkkinen selvitti ensimmäisen makuupaikan puhtaasti, mutta ampui sen jälkeen kilpailussa yhteensä viisi sakkoa. Takaa-ajossa Minkkisen sijoitus oli lopulta 43:s.

– Se oli nyt tämän kauden ensimmäinen kisa, kun ei tullut pisteitä. Toki harmittaa, että pisteputki katkesi, mutta enemmän tulos kertoo väsymyksen tasosta. Tuntui, että kisa lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta ensimmäisellä pystypaikalla fokus vähän hajosi, summasi Minkkinen.

Sunnuntaina Italiassa hiihdettiin vielä viestit. Suomen naisten joukkue jäi täpärästi kärkikymmenikön ulkopuolelle, sijoitus 11:s.

Minkkinen hiihti viestin avausosuuden, käyttäen makuupaikalla yhden ja pystyssä kolme varapatruunaa. Suomen joukkueen Minkkinen toi vaihtoon kymmenentenä, reilun minuutin kärjestä jääneenä.

– Viesti lähti ihan hyvin ja oli varmaan viikon pirteintä hiihtoa. Toisella hiihtokierroksella sormet jäätyivät ihan täysin, eikä niissä ollut tuntoa pystyammunnassa. Jokaiseen varapatruunaan jouduin purkamaan asennon kokonaan. En tuntenut liipaisinta, mikä teki ammunnasta haasteellista. Korkealla näin on käynyt kerran aiemminkin, vaikkei keli ole kovin kylmä. En tiedä, johtuuko se heikosta ääreisverenkierrosta, kun verenkierto keskittyy isompiin lihaksiin, Minkkinen pohti kilpailun jälkeen.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →