Joutsan seurakuntavaalien tulokset ovat valmistuneet. Vaalien ääniharava oli 48 äänellä Vanha Joutsa -ehdokaslistalla ehdolla ollut joutsalainen erityisopettaja Pirjo Olkkonen (kuvassa).

Valituksi tulivat Olkkosen lisäksi Vanha Joutsa -ehdokaslistalta Pirkko Vilkman (42 ääntä), Sakari Eskelinen (36 ääntä), Aarno Ekroos (31 ääntä), Aarre Talja (29 ääntä), Teuvo Jaakkola (28 ääntä), Viola Fredin (26 ääntä), Timo Hännikäinen (17 ääntä), Pekka Hujanen (16 ääntä), Arto Virtanen (16 ääntä), Ansa Avikainen (12 ääntä), Jukka Partanen (8 ääntä), Mikko Majanen (7 ääntä), Elisa Kangas-Tuhkio (5 ääntä) sekä Yhteinen seurakuntamme -ehdokaslistalta Aila Niinikoski (22 ääntä). Varalle vaaleissa jäivät Yhteinen seurakuntamme -ehdokaslistalla ehdolla olleet Arto Tiemäki (13 ääntä) ja Tero Marttila (6 ääntä). Valtuutetuista uusia ovat Vilkman, Ekroos, Fredin, Hännikäinen ja Kangas-Tuhkio.

Äänestysinto jäi edellisiä seurakuntavaaleja vaisummaksi. Äänioikeutettuja oli nyt 3.150 ja heistä vain 363 äänesti, tosin joukossa oli yksi tyhjä äänestyslipuke. Äänestysprosentiksi muodostui 11,52. Edellisissä seurakuntavaaleissa äänestysprosentti oli 16,8. Myös ennakkoäänestysprosentti jäi tällä kertaa alhaisemmaksi. Se oli nyt 6,4 ja edellisissä vaaleissa 10,6.                     

Joutsan seurakunnan seurakuntavaalit piti järjestää alun perin viime marraskuussa, jolloin vaalit järjestettiin myös muissa seurakunnissa. Joutsan seurakuntavaalien äänioikeutettujen luetteloa koskeva kuulutus ei kuitenkaan ollut nähtävillä säännösten mukaisesti, eikä äänioikeutettujen luetteloa ollut laadittu määrätyssä ajassa, joten Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli määräsi varsinaiseksi vaalipäiväksi Joutsassa poikkeuksellisesti 22.1.2023.

Tarja Kuikka

Uutiseen lisätty 23.1.2023 kello 8.40 tieto siitä, että myös Pirkko Vilkman valittiin kirkkovaltuustoon uutena.

Uutiseen lisätty 23.1.2023 kello 13.27 taulukko, josta käyvät ilmi ehdokkaiden saamat äänimäärät sekä vertausluvut.

Tagged with →