Sarjajohtaja JoSePa kohtasi sarjan neljännellä sijalla majailevan TP-Kaarlen Futsal-Ykkösen ottelussa sunnuntaina 15.1. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Hartolan KunkkuAreenalla, jonka lehtereille oli kerääntynyt 165 katsojan yleisö. JoSePa:n kokoonpano oli täydentynyt edellisen ottelun niukasta miehistöstä ilahduttavasti Jarkko Kosusella, Eetu Oksasella ja Aki Miettisellä.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin JoSePa:n prässätessä ylhäältä ja vaihtaessa pelaajia yksittäin. Kokkolalaiset peluuttivat kahta kentällistä antaen melko rohkeasti painetta kotijoukkueelle. Molempien joukkueiden aktiivisen pelaamisen myötä peli aaltoili päästä toiseen varsin yleisöystävällisesti.

Pirteästä alusta huolimatta kotijoukkue oli ensimmäisessä erässä hieman aneemisen oloinen. Pallonmenetyksiä tuli liikaa, eikä tiiviys ollut parhaalla tasolla. Vierasjoukkueen Nikola Erceg hyödynsi tätä flegmaattisuutta ajassa 11.47. Erceg haastoi rohkeasti, laukoi pallon tolpan kautta sisään ja muutti numeroiksi 0-1.

JoSePa pyrki parantamaan peliään, mutta Kaarle selvisi paineen alla helposti. Tulostaululle kirjattiinkin ajassa 16.43 lukemat 0–2 kotijoukkueen puolustussähellyksen jälkeen. Maalinteossa onnistui tällä kertaa maalivahti Tuomas Heikkilän torjunnan jälkeen Sebastian Åström. Enempää maaleja ei erässä nähty, joten tauolle mentiin vierasjoukkueen johtaessa ottelua.

Toiseen erään JoSePa tuli täysin uudesti syntyneenä, ja jo puolentoista minuutin kohdalla alkoi tapahtua. Maalivahti Heikkilä sai kulmatilanteen jälkeen pallon käsiinsä, laittoi nopealla avauksella Janne Kosusen vauhtiin ja Kosunen viimeisteli tarkasti numeroiksi 1–2.

Kotijoukkueen 2–2 tasoitustakaan ei tarvinnut odottaa muutamaa minuuttia enempää. Janne Kosunen viimeisteli takatolpalta maalin rajapotkutilanteen päätteeksi tavaramerkkikuviollaan – Eemeli Hänninen antoi maaliin erinomaisen syötön.

Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen myös TP-Kaarle sai otetta kenttätapahtumista. Ottelun seuraavan maalin iski kuitenkin jälleen kotijoukkue. Janne Kosunen viimeisteli ajassa 30.37 rajakuvion päätteeksi taas takatolpalta – mainion syötön 3–2 osumaan antoi velipoika Jarkko.

Kovin kauan ei JoSePa johtoasemastaan saanut kuitenkaan nauttia. Jesper Ojala löysi Atte Hentun takatolpalta ja Henttu tasoitti lukemiksi 3–3 vain reilu minuutti kotijoukkueen maalin jälkeen. JoSePa pääsi ottelussa vielä kertaalleen näyttämään, kuinka tärkeässä roolissa erikoistilanteet futsalissa ovat. Ajassa 35.03 Janne Kosunen, kukapa muukaan, vapautettiin rajapotkusta jälleen kerran maalintekoon. Eemeli Hänninen syötti pallon Kosuselle, joka tällä kertaa laukoi pallon maaliin keskeltä.

Vierasjoukkue haki vielä tasoitusta, mutta enempää maaleja ei tällä kertaa nähty. Kaksijakoisessa pelissä kotijoukkue onnistui kuittaamaan pisteet itselleen toisen erän mainiolla esityksellään.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin KunkkuAreenan todellinen kunkku Janne Kosunen ja vierasjoukkueen pirteä Jesper Ojala.

Mikko Paappanen

Yläkuva: JoSePan kaikki neljä maalia laukoi Janne Kosunen (kuvassa keskellä). Eemeli Hänninen (numero 18), Benno Hanslian (maalilla ylimmäisenä), Tuomas Heikkilä (musta paita) ja Eemeli Korhonen (maalin nurkalla). Kuva: Jonna Keihäsniemi