Josemorassa ja sen lähiympäristössä ajettiin lauantaina kompakti, neljän erikoiskokeen mittainen VTR Workwear -rallispecial. Muuramelaisen Yellow Racing Teamin järjestämään kilpailuun oli ilmoittautunut 67 autokuntaa, joista 12 jäi pois ja seitsemän joutui keskeyttämään rallin.

Kilpailukeskuksena toimineessa Josemorassa yleisö pääsi halutessaan seuraamaan molempia EK-pätkiä samanaikaisesti, myös varikkoalueelle oli vapaa kulku.

Luhankalainen Heikki Manninen ja joutsalaislähtöinen Joni Liukkonen ottivat aloittelijoiden (alle viisi kilpailua ajaneet) luokassa voiton Opel Asconallaan. Vajaan minuutin erolla oman luokkansa ykkösiksi ajaneet Manninen ja Liukkonen sijoittuivat nuotitta ajaneiden yleiskilpailussa sijalle 15.

Rauno Jaakkola ja Heli Majanen-Jaakkola sijoittuivat ilman nuottia ajaneiden yleiskilpailussa sijalle 31.

Pappislainen Rauno Jaakkola ja joutsalainen Heli Majanen-Jaakkola ajoivat seniorit 2WD -luokan seitsemänneksi Opel Kadetillaan, yleiskilpailussa sijoitus oli 31. Leivonmäkeläinen Otto Järvinen kartturoi heinolalaisen Kasperi Hirvikosken kanssa Honda Civicillä nuoret V1600 -luokan toiseksi, nuotitta ajaneiden yleiskilpailussa kaksikon sijoitus oli kymmenes.

Luhankalaiset Antti Aro ja Johannes Huuskola eivät startanneet kilpailuun laisinkaan.

Nuottiluokkien yleiskilpailun voittivat Tuukka Hallia ja Janette Taskinen. Toiseksi sijoittuivat Jaakko Lavio ja Pasi Haataja, kolmanneksi ajoivat Miko Jalava ja Tomi Hellgren. Ilman nuotteja ajaneiden yleiskilpailun voittivat Kari Mynttinen ja Kati Pereläinen. Toiseksi ajoivat Jani Puikkonen ja Mika Vaskelainen, kolmannen sijan nappasivat Keijo Lehtinen ja Jouni Mattila.

Leivonmäkeläinen Otto Järvinen (vas.) kartturoi heinolalaisen Kasperi Hirvikosken kanssa nuotitta ajaneiden yleiskilpailun kymmenenneksi. Kuva: Jani Salonen

Kilpailunjohtaja Sami Heikkilä totesi rallin sujuneen suhteellisen hyvin, vaikka ennakkoon riskejä ralliin liittyen oli kauhea määrä.

– Kelin kanssa meinasi tulla täysi katastrofi ja epävarmuutta oli niin kuljettajien kuin järjestäjien mielessä päällimmäisenä. Käytiin torstaina tutkimassa pätkiä ja laitettiin Facebook-sivuille kuvien kera kysymys kuljettajille, ajetaanko vai ei. Parinkymmenen rallia puoltavan kommentin jälkeen päätimme, että kisa pidetään, koska paloa ajamaan tuntui olevan rutkasti, totesi Heikkilä.

Useamman päivän vesisateista huolimatta tiet kestivät suhteellisen hyvin kilpailupäivän. Heikkilän mukaan kuljettajat osasivat sovittaa vauhtinsa kelin mukaan, eikä kilpailun jälkeen kukaan ole valittanut reiteistä.

– Täydellisen katastrofin aineksista huolimatta saatiin kuitenkin hyvin ajettava ralli aikaiseksi. Ilman paikallisten toimijoiden antamaa panosta hommasta ei olisi tullut mitään, kiteytti Heikkilä kilpailun jälkeen.

Rallin ennakkojärjestelyistä vastasi viiden hengen porukka, mutta kisapäivänä toteutuksessa oli mukana 45–50 henkeä.

Heikki Manninen ja Joni Liukkonen EK1:llä.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Kartturi Joni Liukkonen (vas.) ja kuljettaja Heikki Manninen (oik.) ajoivat aloittelijoiden luokkavoittoon vajaan minuutin erolla.