Joutsan Pommin Suvi Minkkisen kausi ampumahiihdon maailmancupissa jatkui Saksan Ruhpoldingissa. Torstaina käytiin naisten normaalimatkan kilpailu, jossa Minkkinen saavutti parhaan sijoituksensa maailmancupin normaalimatkalla ollen 32:s. Molemmilta makuupaikoilta Minkkinen ampui yhden sakon, pystypaikat hän selvitti nollilla.

Lauantaina vuorossa oli naisten viesti, jossa Suomi sijoittui kymmenenneksi. Minkkinen hiihti avausosuuden ja käytti kaksi varapatruunaa. Minkkinen toi Suomen joukkueen vaihtoon seitsemäntenä.

– Ei ollut ehkä mun päivä tänään penkalla. En tiedä oliko jännitystä, vai minkä takia se noin meni. Penkalla oli ihan hyökkäävää meininkiä, mutta se ei tänään omalle kohdalle suonut huippusuoritusta, kertasi Minkkinen lauantaina.

Sunnuntain naisten yhteislähtöön Minkkinen nousi mukaan varapaikalta, ollen maalissa 29:s. Minkkinen ampui kaksi ohilaukausta molemmilta makuupaikoilta ja pystypaikat nollilla.

– Oli aika raskas kisa tänään. Vielä kun se alkaa noin, että alkuun ampuu kaksi sakkoa ja jää kaikista letkoista. Jokaisella osa-alueella alkaa näkyä, että kroppa on väsynyt. Kiva oli kuitenkin päästä mukaan massalähtöön. Tästä on tärkeä saada huilia niin fyysisesti, ammunnallisesti kuin henkisestikin, jotta seuraavassa pikakisassa ollaan taas iskussa, summasi Minkkinen.

Jonna Keihäsniemi

Suvi Minkkinen (numero 28) hiihti Saksassa normaalimatkan kilpailussa sijalle 32. Kuva: Nordic Focus