Joutsansalmi ry ja Joutsan Seudun Taideseura järjesti koululaisille Virkisty vedestä -kuvataidekilpailun viime vuonna. Ala- ja yläkoululaisten sarjojen parhaat palkittiin jo viime kesänä. Lukiolaisille suunnattu valokuvauskilpailu jatkui vielä kesän yli, ja nyt tammikuussa oli aika palkita tämän sarjan parhaat otokset.

Lukiolaisten valokuvauskilpailun voittajaksi valittiin Sami Ollikainen. Ollikainen on ikuistanut kuvaan Myllykosken kuohuja ja kyseinen kuva sai raadilta selkeästi eniten ääniä. Toiseksi sijoittui Jade Airaksisen auringonlaskusta ikuistama hetki ja kolmanneksi Mila Haajasen nappaama kuva rantamaisemasta. Lisäksi kunniamaininnat saivat Iiris Viro, Veeti Uurainen ja Sampo Nikkanen.

Valokuvien tuli kuvata alueen vesistöjä tai vesien suojelua ja kilpailuun sai osallistua vain yhdellä kuvalla. Kuvissa nousi esille muun muassa virtaavien vesien merkitys erilaisina kulkuväylinä, puhtaan juomaveden elintärkeä merkitys sekä maisemien muuttuminen eri vuodenaikojen mukaan.

Sami Ollikainen kertoi haastetta tuoneen vain yhden kuvan valitseminen kilpailuun. Satunnaisesti valokuvaamista harrastava Ollikainen totesi kilpailun teeman olleen mukava ja mielenkiintoinen.

Kuvataidekilpailun kaikkien sarjojen voittajatyöt on koottu esille Joutsan pääkirjaston näyttelytilaan, jossa ne ovat nähtävillä tammikuun ajan. Palkitut kuvat valitsi järjestäjäyhdistyksistä koottu raati äänestämällä.

Jonna Keihäsniemi

Kuvassa vasemmalta Mila Haajanen (3.sija), Sami Ollikainen (1.sija), Jade Airaksinen (2.sija) ja kunniamaininnan saanut Iiris Viro. Keskellä seinällä Ollikaisen ottama voittokuva Myllykosken kuohuista.

JS 7.6.2022 Vesi kuvataidekilpailun teemana, koululaisia palkittiin