Noin sata katsojaa oli saapunut seuraamaan futsalia Joutsan liikuntahallille lauantaina 7.1. Hallilla tarjoiltiin mitä mainioin kattaus tunteiden vuoristorataa, kun sarjajohtaja JoSePa kohtasi sarjakakkosen Vehmaisten Urheilijat Futsal-Ykkösen kärkikamppailussa.

JoSePa aloitti ottelun peluuttamalla pientä rosteria yksittäisillä vaihdoilla VehU:n käyttäessä kaikkia kolmea kentällistään. Vaikka JoSePa aloitti terävästi, VehU pääsi tekemään ottelun ensimmäisen maalin, kun ajassa 7.37 VehU:n Jussi Rasva syötti pallon Vili-Atte Mäkiselle pitoon ja nousi itse perään viimeistelemään lukemiksi 0–1.

Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta lisämaalit eivät ottaneet tullakseen. Kotijoukkueen vaarallisinta antia oli Benno Hanslianin haastot oikealla laidalla. Pelikellon näyttäessä 16.36 kotijoukkue sai lopulta tasoitettua pelin. Heikki Korhonen katkaisi VehU:n vastahyökkäyksen ja laukoi pallon verkon perukoille. Tauolle siirryttiinkin näissä 1–1 lukemissa.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen osalta tehokkaasti. Eemeli Hänninen ohitti Jussi Rasvan ja löysi maalin edestä Heikki Korhosen vain vajaan minuutin pelin jälkeen – 2–1. Tämän jälkeen VehU sai pallollisen pelin itselleen JoSePa:n vetäytyessä. Kotijoukkue pääsi kuitenkin tekemään ottelussa myös seuraavan maalin. Janne Kosunen käynnisti vastahyökkäyksen ja siirsi pallon Heikki Rasmukselle, joka puolestaan löysi syötöllään maalin edestä Heikki Korhosen. Korhonen täydensi kauniin sommitelman ohjaamalla pallon verkkoon.

3–1 tilanteessa VehU rakensi useita vaarallisia maalipaikkoja. Toisaalta paikkoja siunaantui myös kotijoukkueelle. 28 peliminuutin kohdalla JoSePa:lla oli ottelussa oma momentum-vaiheensa, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin saakka. Noin 35 peliminuutin kohdalla VehU otti reikäpaidan käyttöön ja onnistuikin nopeasti kavennuksessa Jussi Rasvan laukoessa lukemiksi 3–2. Ajassa 39.30 Rasvan lapikas heilahti jälleen tuloksekkaasti reikäpaitapelin seurauksena. Nyt tulostaululle piirtyi kotijoukkueen kannalta masentavat 3–3 lukemat.

Väsymyksestään huolimatta JoSePa sai vielä aikaiseksi painetta vierasjoukkueen päädyssä. Kun pelikellosta puuttui vaivaiset yhdeksän sekuntia, sai JoSePa rajapotkun lähes päätyrajalta. Tästä erikoistilanteesta kapteeni Hänninen löysi takatolpalta Janne Kosusen, joka liukui pallon maaliin siirtäen joukkueensa 4–3 johtoon.

Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin maalihait Heikki Korhonen ja Jussi Rasva. Jarkko Kosusen puuttuessa Eemeli Hänninen pelasi valtavat minuutit, eikä Janne Kosusenkaan takamus vaihtopenkkiä juuri kuluttanut. Benno Hanslian oli alati vaarallinen. Myös nuoren Jere Maran peli kulki mainiosti.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jesse Kalliokoski oli iloinen voittopelin jälkeen.

 – Loistava fiilis! Luotettiin, että vielä saadaan vielä yksi tilanne luotua tuossa lopussa. Ei pelillisesti oltu parhaillaan, mutta pinnat on näistä peleistä se mikä merkitsee!

Mikko Paappanen

Yläkuva: JoSePa jatkaa sarjakärkenä. Kuva JS Arkisto/ Janne Airaksinen

Tagged with →