Joutsan Seudun Ratakeskuksessa ja sen ympäristössä ajetaan tulevana lauantaina VTR Workwear -rallispecial. Kompaktissa rallissa ajetaan kaksi erikoiskoetta kahteen kertaan, yhteensä EK-kilometrejä kertyy reilut 18. Mukana on tuttu ja mukava sprinttipätkä sekä metsässä ajettava pidempi EK. Koko reitin pituus on noin 30 kilometriä.

Kilpailu ajetaan kansallisena rallispecial-kilpailuna, mukana on myös sprinttiluokat. Järjestelyistä vastaa tuttuun tapaan muuramelainen Yellow Racing Team ry. Kilpailukeskuksena toimii Josemoran ratakeskus, jossa rallikioskia pitää Tammijärven Tammi.

Yleisölle on hyvät parkkipaikat Josemorassa ja alueella on helppo katsella kilpailua pitkillä näkemillä. Varikkoalueella voi ihailla kalustoa vapaasti. Ensimmäinen auto starttaa puolen päivän aikaan.

Ralliin on ilmoittautunut 67 autokuntaa, luokkia on yhteensä 17.

Joutsan seutukunnalta on myös mukavasti edustusta mukana. Opel Kadetilla Seniorit 2WD-luokkaan on ilmoittautunut pappislainen Rauno Jaakkola, kartturinaan joutsalainen Jani Jaakkola. H2050-luokkaan Opel Astralla osallistuu luhankalaiskaksikko Antti Aro ja Johannes Huuskola.

Opel Asconalla starttaa aloittelijoiden luokkaan (maksimissaan viisi kilpailua ajaneet) luhankalainen Heikki Manninen, jolla kartturina joutsalaislähtöinen Joni Liukkonen. Leivonmäkeläinen Otto Järvinen istuu heinolalaisen Kasperi Hirvikosken kartturina Honda Civicissä. Järvinen ja Hirvikoski ajavat nuoret V1600-luokassa.

Näin luhankalainen Antti Aro kurvaili Kaasujalka-rallin EK1:llä vuonna 2021. Kuva JS Arkisto/Jonna Keihäsniemi

Paikallisten lisäksi kilpailun johtaja Sami Heikkilä vinkkaa muutamasta mielenkiintoisesta nimestä; mukana on viime vuoden rallisprintin Suomen mestari Tuukka Hallia ja rallin junioreiden suomenmestari Miko Jalava. Karttureiden puolelta löytyy Suomen kokenein kakkosohjaaja Timo Hantunen. Ja onhan siellä pelkääjän paikalla mukana myös MM-rallisarjan hopeamies Mikko Hirvonen.

– Kalustoa on laidasta laitaan aina uusista nelivetoautoista vanhoihin Classic -luokan kilpureihin, summaa Heikkilä.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Kuvassa lentämisen mallia ratakeskuksen EK:lta näyttää Joonas Soilu vuoden 2018 Joutsenlampi-rallissa. Kuvaaja: Jenni Viitala