Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkisen kausi maailmancupissa jatkui torstaina Slovenian Pokljukassa pikakilpailulla. Minkkinen ampui kilpailun molemmat paikat puhtaasti, olleen maalissa 25:s. Minkkinen jäi kilpailun voittajasta minuutin ja 18 sekuntia.

Lauantain takaa-ajossa Minkkinen ylsi pisteille ollen 30:s. Minkkinen ampui yhden sakon toiselta makuupaikalta, selvittäen muut paikat puhtaasti.

– Ensimmäinen kierros lähti vähän kovaa siinä porukassa, mikä korkealla kostautuu. Koko kilpailu oli vähän semmoista selviytymistä ja tuntui aika tahmealta. Nousua lähdin tavoittelemaan, joten vähän toki harmittaa, Minkkinen summasi.

Sunnuntaina Pokljukassa käytiin vielä viestit. Minkkinen edusti Suomea parisekaviestissä yhdessä Tuomas Harjulan kanssa. Minkkinen ja Harjula tekivät molemmat onnistuneet suoritukset, joista irtosi Suomen joukkueelle maalissa palkinnoksi neljäs sija. Sijoitus on Suomen paras harvoin kisatussa parisekaviestissä. Suomen joukkue käytti yhteensä kahdeksan varapatruunaa, muttei joutunut kertaakaan sakkokierroksille. Suomi jäi voittajasta maalissa minuutin ja 33 sekuntia.

– Olosuhde oli haastava, ja siihen nähden onnistuttiin penkalla hyvin. Myös hiihdon puolesta onnistuin rakentamaan kilpailun järkevästi ja sukset olivat tänään hyvät, eli kaikin puolin onnistunut suoritus. Kaikin puolin onnistunut suoritus, Minkkinen tiivisti hyvillä mielin. Monta vuotta olen nähnyt joukkueen potentiaalin ja tosi hyvä mieli, että saatiin tuollainen tulos, tiivisti Minkkinen.

Jonna Keihäsniemi

Suvi Minkkinen (numero 10) oli tyytyväinen suoritukseensa parisprintissä. Kuva: Nordic Focus