LUHANGASSA riittää tunnetusti sisukkuutta. Jopa siinä määrin, että yrittäjäkentän puolella tämä sinällään mainio ja yleensä eteenpäin vievä ominaisuus on nyt muovattu ja paketoitu palkinnoksi asti. Laajalti julkisuudessa menneen vuoden aikana esillä olleeseen kyläkauppias Jarno Ankermaniin kulminoituu tällä kohtaa keskimääräistä paljon enemmän, ja hän onkin nyt sisukkuudestaan ja muista ansioistaan saanut vastaanottaa Luhangan Yrittäjien ensimmäistä kertaa jakaman uuden tunnustuksen: Luhangan Sisu-palkinnon!

– Yleensä yrityksessä on kierre ylöspäin tai alaspäin. Harvemmin on seesteistä, tasaisen vakaata hetkeä. Yrittäjä luotsaa yritystään hammasta purren ohi karikoiden, luottaen parempaan huomiseen, kuvaili onnittelupuheessaan Luhangan Yrittäjien puheenjohtaja Aki Virtaniemi.

Jos yrityssektorilta mennään tässä samalla sujuvasti kunnalliselle puolelle, niin Luhangassa ei taida olla ainakaan palkintojen ja kiitosten jakamisen aika: siellä on taas astuttu uuteen vuoteen ilman talousarviota ja taloussuunnitelmaa. Hyvinvointialueen aloitus olisi edellyttänyt myös kunnan hallintosäännön päivityksen eli sekään asiakirja ei ole ymmärtääksemme ajan tasalla. Sisukkaasti ollaan tarkastuslautakuntaa kyllä edelleenkin erottamassa, mutta muuten yritystä ei edes tärkeiden perusasioiden hoitamiseksi tunnu kunnassa olevan. Yrittäjät yrittää, kunta ei, niinkö tämä pitää Luhangan kohdalla kuitata, ymmärtää ja oivaltaa?

Marko Nikkanen