Etelä-Suomen Hevosjalostusliitto on myöntänyt Joutsan Hevosystäväinseuralle kunniakirjan aktiivisesta toiminnasta ja erityisesti hienosti Joutsassa heinäkuussa järjestetystä suomenhevosten valtakunnallisesta työmestaruuskilpailusta.

Kunniakirja luovutettiin 9.12. pikkujouluravien yhteydessä Lahden Jokimaalla. Palkinnon vastaanotti seuran puolesta puheenjohtaja Pasi Haapasaari. Annettu huomionosoitus tuli seuralle täytenä yllätyksenä.

Tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo kevättalvella. Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruuskilpailu vaati seuralta paljon etukäteen tehtyjä talkootunteja ja varsinaisena kilpailupäivänä tehtävää riitti kellon ympäri. Raviradalla maalattiin kaikki alueen rakennukset sekä kunnostettiin rataa ja ympäristöä.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 12 hevosta, mikä on ennätysmäärä työmestaruuskilpailussa. Tapahtuma keräsi paikalle noin 500 ihmistä. Vain kaksi viikkoa työmestaruuskilpailun jälkeen seura järjesti toisen ison tapahtuman: Joutsan ravit.

Kuva tämän vuoden suomenhevosten työmestaruuskilpailusta. Kuva: Ilona Savitie

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Joutsan Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Pasi Haapasaari vastaanotti Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton myöntämän kunniakirjan 9.12. Lahden Jokimaalla. Kuva: Riitta Nurminen