Joutsan kunnanhallitus käsitteli maanantaina kahta vuokrasopimuspykälää, joista ensimmäinen koski Joutsan Nuorisoseurantalo Honkalaa ja toinen Joutsan työväentaloa. Kunta on käynyt syksyllä vuokrasopimusneuvottelut sekä Honkalaa ylläpitävän Joutsan Nuorisoseura ry:n että työväentalosta vastaavan Joutsan Demareiden (entisen Joutsan Työväenyhdistyksen) kanssa, ja molemmille esitettiin tuolloin vuokraksi samaa summaa.

Lisäksi nuorisoseuralle esitettiin summan oheen nuorisoseurantalon valokuituliittymän kuukausimaksua. Valokuituliittymä on Honkalassa tarpeellinen Joutsan Kinon toiminnan kannalta.

Sekä nuorisoseura että demarit esittivät kunnalle osaltaan vuokrasummaa, nuorisoseuran hallitus 800 euroa plus valokuituliittymän kuukausimaksua ja demarit 700 euroa. Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina demareiden kanssa tehtävän työväentalon vuokrasopimuksen, jossa vuokraksi sovittiin 750 euroa kuukaudessa.

Nuorisoseuraa varten vuokrasopimusluonnosta ei ole vielä kunnassa tehty, joten kunnanhallitus valtuutti hyvinvointi- ja sivistysjohtajan neuvottelemaan seuran kanssa Honkalan vuokrasopimuksesta maksimissaan 750 euron kuukausihintaan.

Tarja Kuikka

Kuva: Marko Nikkanen