Joutsan kunnan tämänvuotisen Vuoden liikuntateko -palkinnon saajaksi on valittu joutsalainen Pekka Huikko (kuvassa). Palkitsemisen perusteluina on Huikon toiminta Flanels ry:n puheenjohtajana, huoltajana sekä valmentajana.

Päätöksen Huikon palkitsemisesta teki paikallisilta urheiluseuroilta pyydettyjen ehdotusten pohjalta Joutsan hyvinvointi- ja sivistyslautakunta. Huikon palkitsemisehdotuksessa todettiin, että tämä on edistänyt Flanelsin pitkäaikaisena puheenjohtajana matalan kynnyksen harrastustoimintaa vuosi vuodelta, ja että tämän innostuksesta seuran toimintaa on saatu laajennettua hurjasti.

– Puheenjohtajuuden lisäksi Pekka on viimeiset kaksi vuotta toiminut poikien 2007–2010-joukkueen päävalmentajana, nostaen omalla motivaatiollaan joukkueen Keski-Suomen harrastetason peleistä taistelemaan pitkän tauon jälkeen Sisä-Suomen aluesarjaan. Tällä kaudella myös ensimmäiset junnut ovat osallistuneet maajoukkuetason leirityksiin, Pekan innoittamana. Pekka on tsempannut koko junnujoukkuetta ja kehittänyt junnuja eteenpäin ja luonut uskoa, että pieneltä paikkakunnalta tuleva joukkue voi pärjätä kaupunkijoukkueille, Huikon palkitsemisehdotuksessa todettiin muun muassa.

Alun perin Keski-Suomen Liikunta ry pyysi keskisuomalaisia kuntia valitsemaan oman alueensa Vuoden liikuntateon. Valinnalla halutaan nostaa esiin liikunta-aktiivisuutta ja liikunnallista elämäntapaa edistäviä toimijoita eri kunnista.

Pekka Huikko ja muut keskisuomalaisten kuntien Vuoden liikuntateko -palkinnon saajat palkitaan tammikuussa Jyväskylässä järjestettävässä Keski-Suomen Urheilugaalassa.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto / Tarja Kuikka