Esperi Caren yhteistoimintaneuvottelut liittyen harkittuun Esperi Hoivakoti Kaaren sulkemiseen ovat päättyneet.  Neuvotteluissa ei löydetty edellytyksiä toiminnan kannattavalle jatkamiselle ja Kaaren yksikön toiminta on päätetty lopettaa.

– Kävimme henkilöstön kanssa yhdessä läpi eri vaihtoehtoja ja keinoja jatkaa toimintaa, mutta kannattavan toiminnan mallia ei löydetty, aluepäällikkö Johanna Wiik-Anttila kertoo.

Yhtiön mukaan Hoivakoti Kaaren toiminta ei ole ollut kestävällä pohjalla, sillä hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita, eikä Joutsan kunta ole sitoutunut riittävään asiakasmäärään toiminnan varmistamiseksi.

Sulkemisen myötä Kaaren henkilöstön työt päättyvät yksikössä, ja jokaiselle tarjotaan uutta tehtävää toisista Esperin yksiköistä sekä taloudellinen kannustin siirtymiseen.

– Asukkaiden siirto toteutetaan yhdessä kunnan kanssa ja toimintaa ei lopeteta, ennen kuin jokaiselle asukkaalle on löydetty uusi koti, Wiik-Anttila korostaa.

Esperi tiedotti edellisen kerran Hoivakoti Kaaren yt-neuvotteluista marraskuussa. Silloin kerrottiin, että jos Kaaren sulkemiseen päädytään, asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksilla on 6 kuukauden irtisanomisaika.

Nyt yhtiö toteaa tavoitteekseen, että kaikki asukkaat löytäisivät uuden kodin tammikuun aikana. Kiinteistön jäädessä tyhjilleen Esperi etsii sille uutta käyttöä.

Janne Airaksinen

UUTINEN PÄIVITTYY. Lisätty uudet tiedot aikataulusta klo 14.00. Muokattu 19.12. lausetta, mikä koskee toiminnan kestävää pohjaa.

LUE aiemmin 11.11. julkaistu uutinen: Esperi harkitsee Hoivakoti Kaaren sulkemista Joutsassa

Tagged with →