Ski Classics- kauden avauskilpailut käytiin viikonloppuna Itävallan Bad Gasteinissa 1600 metrin korkeudessa. Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen osallistui Team Kaskipuun riveissä lauantaina 15 kilometrin tiimikisaan, jossa otettiin yhteisaika tiimin kahdesta parhaasta miehestä sekä naisesta.

Tiimikisassa Kaskipuulla oli vain yksi naishiihtäjä, eikä vaillinaisia joukkueita huomioitu kokonaistuloksissa. Täydellä joukkueella Team Kaskipuun potentiaalinen sijoitus olisi ollut top10-paikkeilla.

Sunnuntaina käytiin henkilökohtainen 35 kilometrin kilpailu, jossa mukana oli 120 kilpailijaa. Räsänen sijoittui kilpailussa sijalle 71.

– Lauantain kisa antoi lupauksia ja oma hiihto tuntui paremmalta kuin alkukaudesta. Korkea ilmanala tuntui osaltaan, mutta omaan hiihtoon olen suht tyytyväinen osana tiimin kokonaissuoritusta. Sunnuntain henkilökohtaisessa kilpailussa olosuhteet olivat haastavat ja raskaat. Suoritukseni oli monelta osin pettymys, enkä ole tyytyväinen suoritukseen. Viikonlopun suoritukset on nyt analysoitava ja sen kautta tehtävä oikeat peliliikkeet hiihtovireen parantamiseksi, totesi Räsänen.

Jonna Keihäsniemi

Veli-Matti Räsänen (kuvassa ensimmäisenä) oli yksi Team Kaskipuun tiimikisan hiihtäjistä Itävallassa. Kuva: Ski Classics