Joutsan Pommin Suvi Minkkisen kausi jatkui torstaina maailmancupin naisten pikakilpailulla Itävallan Hochfilzenissä. Haastavissa olosuhteissa käydyssä kilpailussa Minkkinen ampui yhden sakon makuulta ja selvitti pystypaikan nollilla. Minkkinen sijoittui 38:nneksi jääden kärjestä minuutin ja 37 sekuntia.

Lauantaina kisatussa takaa-ajossa Minkkinen ampui vain yhden ohilaukauksen ja nousi kilpailussa 19 sijaa. Minkkinen oli kilpailun paras suomalainen jääden voittajasta reilut pari minuuttia.

– Hyvä ampumahiihtokisa, vaikka ihan en päässyt lentoon hiihto-osuuksilla. Ei ollut mitään super-hiihtoa, mutta päivän vireeseen sopivaa vauhtia. Ammunnat olivat hyvät, vaikka pystyammunta heilui jonkun verran. Vähän jopa yllätyin, että osuin tauluihin noinkin hyvin, Minkkinen kommentoi tyytyväisenä takaa-ajon jälkeen.

Sunnuntaina kilpailtiin vielä naisten 4 x 6 kilometrin viesti. Minkkinen tuli avausosuuden ensimmäiselle ammuntapaikalle kärkiviisikossa. Minkkinen ampui makuulta yhden ja pystystä kaksi ohilaukausta. Suomen joukkue oli viestin 13:s.

– Hiihto oli tänään pirteää ja suksi oli hyvä, summasi Minkkinen.

Jonna Keihäsniemi

Suvi Minkkinen oli lauantaina Itävallassa kisatun takaa-ajon 19:s ja samalla paras suomalainen. Kuva: Nordic Focus