Joutsan Pommin Suvi Minkkinen aloitti kilpailukautensa ampumahiihdon maailmancupin naisten normaalimatkan kilpailussa viime viikon keskiviikkona Kontiolahdella. Minkkinen avasi kauden tasaisella suorituksella, mutta yhteensä kolme sakkoa pudotti sijoituksen ensimmäisessä kilpailussa lopulta 40:nneksi. Sakoista huolimatta Minkkinen oli tyytyväinen hiihtovauhtiinsa kauden ensimmäisessä normaalimatkan kilpailussa.

– Yksi sakko ampumapaikkaa kohden ei ole huono, mutta yhteensä kolme sakkoa pikkuisen liikaa, tiivisti Minkkinen.

Minkkisen kisat jatkuivat heti seuraavana päivänä naisten 4×6 kilometrin viestissä. Minkkinen avasi viestin hienosti tuoden joukkueen vaihtoon neljäntenä. Minkkinen selvitti makuupaikan puhtaasti ja joutui käyttämään vain yhden varapatruunan pystypaikalla. Suomen joukkue sijoittui lopulta viestissä seitsemänneksi.

Lauantain pikakilpailussa Minkkinen lähti kovaa liikkeelle, selvitti kilpailun yhdellä sakolla ja sijoittui 27:nneksi. Minkkinen jäi voittajasta minuutin ja sekunnin päähän.

Viimeisenä kilpailuna Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupissa käytiin sunnuntaina naisten takaa-ajo. Minkkinen ampui kilpailussa kaksi sakkoa ja piti ladulla kärjen kanssa samaa vauhtia. Minkkinen oli parhaana suomalaisena hienosti 15:s, joka on samalla hänen uransa paras sijoitus maailmancupissa.

 – Ensimmäinen ja viimeinen laukaisu meni ohi. Kovaa lähdin liikkeelle, mutta hyvin pystyin kaivamaan voimia vielä viimeisellekin kierrokselle. Tänään uran paras sijoitus ja paras kauden alku, mitä minulla on koskaan ollut. Olen kyllä tyytyväinen, Minkkinen iloitsi sunnuntaina.

Jonna Keihäsniemi

Minkkinen oli sunnuntain takaa-ajossa parhaana suomalaisena hienosti 15:s, joka on samalla hänen uransa paras sijoitus maailmancupissa.  Kuva: Nordic Focus