Joutsan kunta on teettänyt katusuunnitelmat Savontien, Kivitien ja Ruusantien perusparantamiseksi. Kuitenkin jo viime vuonna investointeja käsitellessä toteutuslistaan tehtiin viilauksia ja Kivitie ja Ruusantie pudotettiin pois. Sen sijaan päätettiin toteuttaa nyt pelkästään Savontien kevyenliikenteenväylä.

Tekninen lautakunta käsitteli kokouksessaan 24.11. päivitettyä katusuunnitelmaa ja linjasi, että Savontien katusuunnitelma tarvitsee lisäpäivityksiä. Nykyisestä suunnitelmasta puuttuu pieni pätkä Ruusantien ja Veertintien välistä sekä suojatie Korppilanmäentielle.

Lautakunta päätti, että Savontien kevyenliikenteentietä jatketaan Veertintien risteykseen saakka. Lisäksi asiassa sovelletaan teknisen lautakunnan aikaisempaa päätöstä Kivitien ja Ruusantien pois jättämisestä, jonka jälkeen asia tuodaan uudelleen teknisen lautakunnan käsittelyyn.

Jonna Keihäsniemi

JS 4.7.2021 Savontien kevytväylää jatketaan ensi vuonna

Yläkuvassa asemapiirros Savontie-Ruusantie-Kivitie-alueelta.